La Festa Major es tanca amb un ampli repertori de concerts i la festa de l’aigua

1798
Festa Major 2017
Festa Major 2017. The Txandals

Les sessions musicals en dos escenaris diferents van tancar la Festa Major de Martorell 2017 aquest dimecres. Al carrer de Josep Vilar, el repertori el van composar Drop Collective, Baratos, The Txandals i el DJ Pablo Picón, i als jardins d’Apel·les Mestres Maria Arnal i Marcel Bagés van portar un concert més tranquil i tradicional. També hi va haver les visites teatralitzades al Museu Vicenç Ros, la Festa de l’Aigua i les sardanes.

El grup martorellenc Baratos va fer la preestrena del seu tercer disc, Fills del Llobregat, així com d’altres temes que ja formen part de l’imaginari de la formació, que va tornar a l’activitat el passat gener. El va precedir Drop Collective, una fusió de la música jamaicana i el jazz. Després va ser el torn de The Txandals, música de ball amb un toc d’humor de les darreres quatre dècades, abans que el dj Pablo Picón posés el punt i final a la vetllada.

A un altre extrem de Martorell, als jardins d’Apel·les Mestres, prop de dues-centes persones es van aplegar a la proposta més tranquil·la de Maria Arnal i Marcel Bagés. Arnal i Bagés han reinterpretat i adaptat cançons de tradició oral que han recollit de molts punts de la península ibèrica.

Visites al Museu Vicenç Ros

Les visites teatralitzades de Museus de Martorell van centrar-se aquest dimecres al Museu Municipal Vicenç Ros. 70 persones van recórrer aquest espai acompanyats per la particular visió de l’actor Gerard Bidegain.

Festa de l’Aigua molt concorreguda

A la tarda, els més petits van gaudir de la Festa de l’Aigua. Especialment del supertobogan instal·lat al llarg d’uns 80 metres en el primer tram al carrer de Castellví de Rosanes. Al costat, a la plaça de les Cultures hi va haver diversos jocs d’aigua, bombolles de sabó, pistoles d’aigua, sorralets per fer figures i un espai per jugar a pales.

A continuació, l’Esplai d’Avis de Buenos Aires va servir una gelatada per tothom i la cobla Lluïsos de Taradell va oferir una ballada de sardanes a la mateixa plaça de les Cultures.