Corral: “Ha estat una Festa Major divertida i que ha complert l’objectiu de fer-ho passar bé a tothom”

934
Festa Major 2017. La Casa Azul.

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Martorell ha fet balanç del funcionament, continguts i resposta de la Festa Major 2017 que tot just acaba de finalitzar. El regidor Sergi Corral considera que “el resultat ha estat positiu i que s’ha acomplert el principal objectiu marcat: fer que la gent s’ho passi bé”. Corral s’ha referit a una cita “més comprimida, però més intensa”, celebrada en tres dies.

La Festa Major 2017 s’ha basat en “una programació variada i per atendre tots els gustos i totes les edats, i en repetir aquells actes que ens van funcionar l’any passat. Hem de tenir present que el principal objectiu és que la gent estigui de festa, es diverteixi i s’ho passi bé”.

Els concerts, amb estils molt variats

Com a pal de paller, el regidor s’ha referit “als concerts. La programació ha estat força variada i el públic ha respost. Per exemple, l’aposta de portar La Casa Azul era arriscada, però va funcionar molt bé amb prop de 2.000 persones”. De la mateixa sessió de dimarts, alhora, feia autocrítica: “al concert de la Dolo no hi havia la gent que haguéssim volgut, tot i que el concert va ser espectacular. Probablement l’hauríem d’haver programat abans de La Casa Azul”. A la cita de dimecres –Drop Collective, Baratos, The Txandals i Dj Pablo Picón- hi va haver una mitjana d’un miler d’espectadors.

Sergi Corral, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Martorell

Repetint esdeveniment i repetint èxit

La Festa Petarda, el Holi Festival i el Carpe Birrem són tres activitats que repetien. “La gent ens demanava que repetíssim el Holi i va ser un encert tornar-lo a fer. Pel que fa al Carpe Birrem, considera que “va ser un encert el canvi d’ubicació cap al passeig de la Creu Roja, contingu als concerts. Allà la gent va tenir un espai tranquil per prendre’s una cervesa o menjar”. I de la Festa Petarda, ha destacat que “l’any passat va funcionar molt bé i també ens van demanar que tornéssim a repetir-la amb The Chanclettes”. Un miler de persones hi van assistir.

Sergi Corral, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Martorell

La cultura i la tradició, amb un públic fidel

Corral no ha obviat l’èxit de les visites teatralitzades als Museus de l’Enrajolada i Vicenç Ros: “vam programar tres visites en cadascun dels edificis i es van omplir. Això demostra l’interès que té la gent per venir a visitar els nostres museus”. Dimarts van passar per l’Enrajolada 110 persones, i dimecres, 70 pel Museu Vicenç Ros. En paral·lel, gairebé 500 van ser al concert vermut i més de 300 a l’espectacle de circ de carrer de la Companyia La Tal.

Finalment, les cites més tradicionals –pregó, circuit de les colles de cultura popular, espectacle de foc dels Diables- van reunir més de mig miler de persones cadascuna d’elles.
El regidor va afegir que “enguany ha estat una festa més comprimida, ja que vam optar per celebrar-la en tres dies. I tot i la por que potser la gent marxés en tractar-se d’un pont llarg i al poc moviment de gent els dies previs, cal dir que l’assistència a quasi tots els actes ha sigut molt notable”.

Sergi Corral, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Martorell