Matías Carnero nomenat nou membre del Consell de Supervisió del Grup Volkswagen

210
Matías Carnero, membre del Consell de Supervisió del Grup Volkswagen

El president del Comitè d’Empresa i secretari general d’UGT de SEAT S.A., Matías Carnero, ha estat nomenat membre del Consell de Supervisió del Grup Volkswagen, amb efectes des de l’1 d’abril. Carnero ha estat escollit a proposta del sindicat alemany IG Metall i compatibilitzarà aquest càrrec amb les seves actuals responsabilitats. Per primera vegada, un representant de SEAT S.A. forma part d’aquest consell.

El nou membre del Consell de Supervisió del Grup Volkswagen es va incorporar a SEAT S.A. l’any 1987, com a operari de muntatge a les instal·lacions de la Zona Franca de Barcelona i, un any més tard, va ser triat delegat sindical. El 1999, va ser escollit president del Comitè d’Empresa de SEAT Martorell i el 2003, secretari general i portaveu d’UGT en SEAT S.A. Des de 2003 també forma part del Presídium del Comitè d’Empresa europeu i global del Grup Volkswagen. A més, l’any 2016 va ser nomenat president d’UGT Catalunya i el 2019, president del Comitè Intercentres de SEAT S. A. Carnero manté tots aquests càrrecs fins avui.

El nou membre del consell ha subratllat que “aquest nomenament és una satisfacció molt gran perquè és el primer cop que un espanyol estarà al Consell de Supervisió que controla totes les decisions de la multinacional alemanya. És també un reconeixement als treballadors i treballadores de SEAT, que els últims anys han demostrat fer les coses ben fetes. Entro amb l’espectativa de seguir defensant la marca i als seus treballadors”.

Matías Carnero, nou membre del Consell Supervisor Grup Volkswagen

El president de SEAT S.A., Wayne Griffiths, ha felicitat a Matías Carnero i ha destacat que “és una persona experimentada, amb una gran capacitat de lideratge i amb un compromís ferm amb la companyia. Estic convençut que podrà aportar noves idees al Consell de Supervisió del Grup i que representarà perfectament la veu dels treballadors, així com de la companyia i de les marques SEAT i CUPRA”.

Xavier Ros, vicepresident executiu de Recursos Humans i Organització de SEAT S.A., ha explicat que “la trajectòria professional de Matías Carnero com a president del Comitè d’Empresa de SEAT S.A. li avala per a aquest nomenament en el Grup Volkswagen. Matías exercirà el seu nou càrrec amb la mateixa determinació que demostra en la nostra empresa i aportarà el seu ampli coneixement de la indústria”.

El Consell de Supervisió és l’òrgan de control de la direcció del Grup Volkswagen. Entre les seves funcions, destaca l’aprovació de les decisions estratègiques més rellevants de la companyia, així com el nomenament dels membres del Comitè de Direcció del Grup. Està format per un total de 20 persones, de les quals la meitat són representants dels accionistes i l’altra meitat, representants dels treballadors triats pels propis empleats, d’acord amb la llei alemanya de cogestió.

Un total de set d’aquests deu representants són emprats de la companyia triats pels propis treballadors i els altres tres són representants dels sindicats, elegits en eleccions pels empleats. Matías Carnero ocuparà una d’aquestes tres places i serà l’únic representant internacional dels empleats.