Matías Vergel rep el 7è Premi Alfredo Rego de l’Hospital Sagrat Cor

702

Un any més, l’Hospital Sagrat Cor ha organitzat una nova entrega del Premi Alfredo Rego, que arriba a la 7a edició. En aquesta ocasió, s’ha volgut reconèixer la comunicació docent presentada per Matías Vergel, resident de Psicologia de l’Hospital Sagrat Cor, el títol de la qual és Un acercamiento a la psicooncología. El doctor Fernando Boatas, cap d’Estudis i coordinador d’Atenció Comunitària en Salut Mental de l’Hospital Sagrat Cor, va ser l’encarregat de lliurar-li el reconeixement, el passat 18 de gener.

En aquest treball, Vergel explica la seva experiència com a resident a la rotació que va dur a terme a l’Institut Català d’Oncologia (ICO) de Bellvitge, al Departament de Psicooncologia. Concretament, “vaig participar en un grup amb supervivents de càncer en una tasca d’acompanyament emocional i d’ajuda a reprendre les rutines diàries després de superar aquesta malaltia”, detalla.

Matías Vergel, resident de Psicologia de l'Hospital Sagrat Cor

“Va ser bonic poder explicar una rotació molt complicada emocionalment, en què t’enfrontes cara a cara amb una malaltia molt dura, on la mort és molt present”, recorda Vergel, qui també considera important “poder compartir aquestes experiències amb les seves companyes i companys, i contribuir en el seu aprenentatge”.

Matías Vergel, resident de Psicologia de l'Hospital Sagrat Cor

Vergel es mostra “molt content i sorprès” pel guardó i assegura que “és una bona oportunitat per veure què es fa a d’altres sectors fora de la salut mental, i perquè els companys residents, puguin saber la feina que es trobaran quan hagi de fer aquesta rotació, que es duu a terme cada any”.

Matías Vergel, resident de Psicologia de l'Hospital Sagrat Cor

El Premi Alfredo Rego està impulsat per la Comissió de Docència de l’Hospital Sagrat Cor, per tal de reconèixer la tasca dels i les professionals en formació i fomentar, així, l’activitat docent, un dels eixos estratègics de la Institució, herència de qui va ser el primer director mèdic del nostre Centre.