Matilde Galve, reconeguda a la Generalitat com a voluntària i donant de sang

803
Matilde Galve, a l'acte institucional del Día Mundial del Donant de Sang, al Palau de la Generalitat

La martorellenca Matilde Galve Ferrer va ser una de les persones reconegudes per la Generalitat de Catalunya, el Banc de Sang i la Federació de Donants de Sang com a donant i voluntària en la donació de sang. Va ser el passat 14 de juny, en un acte al Palau de la Generalitat, en què Galve, catorze persones més d’arreu del país i diverses entitats van ser homenatjades en un acte presidit pel president Aragonès. Galve és voluntària de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord i participa en tot tipus de campanyes, una de les quals, la de donació de sang.

L’acte posa com a exemple un seguit de persones i entitats per agrair les 280.000 donacions de sang de les catalanes i catalans el darrer any. Es fa coincidir amb el dia mundial, data en què la Organització Mundial de la Salut (OMS) agraeix als donants de tot el món el seu gest altruïsta.

Matilde Galve, a l'acte institucional del Día Mundial del Donant de Sang, al Palau de la Generalitat

“Per mi això és una mica massa. Jo sóc una persona a la que li agrada ajudar i fer coses. El reconeixement que em van fer l’altre dia està molt bé i jo n’estic molt agraïda, però porto uns quants dies que no sóc la mateixa de sempre!”, reconeix l’homenatjada al programa ‘Gent amb entitat’ de Ràdio Martorell. Aquesta incansable i activa voluntària ja ha començat a rebre felicitacions de la molta gent que la coneix i que l’atura pel carrer.

Matilde Galve Ferrer

“La Matilde és tot un referent a Martorell. Va ser donant de sang durant molts anys i ara no falta a cap campanya. Sempre rep els donants amb la simpatia que la caracteritza, és molt agradable, i els donants ho agraeixen. Que algú et rebi amb un somriure fa que tornis”, destaca la responsable de comunicació del Banc de Sang i Teixits, Marta Hernández.

Marta Hernández (Banc de Sang)

La Matilde Galve participa en diversos programes de la Creu Roja, com per exemple les campanyes de recollida d’aliments, o en coordinació amb altres entitats com és el cas del Banc de Sang i Teixits. Hi ajuda el fet que “sigui una persona a qui no li fa mandra res, que respon a qualsevol proposta que li fas”, destaca Isabel Canals, vicepresidenta de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord.

Isabel Canals (Creu Roja)

Pel que fa a les campanyes de donació de sang, que a Martorell se celebren amb una periodicitat mensual aproximadament, la Matilde hi fa diverses tasques logístiques: “Pregunto a la gent que ve a donar sang si ha tingut alguna malaltia o problemàtica de salut i consultar-ho directament amb els doctors per si poden o no donar sang. D’aquesta manera, s’estalvien de fer cues innecesàries”.

Matilde Galve Ferrer

Altres funcions de l’entusiasta voluntària són “entretenir els nens petits que venen amb els donants” i informar a la gent que tinguin preparat el formulari d’inscripció per donar sang o el document d’identitat”.

Matilde Galve Ferrer

Persones com la Matilde possibiliten una tasca que vincula, en forma de conveni, una entitat solidària amb una xarxa de voluntariat tan important com és la Creu Roja amb una empresa pública del Departament de Salut de la Generalitat com el Banc de Sang i Teixits. Sobretot perquè estenen el missatge i el fan arribar a moltes persones. Ella mateixa reconeix que més d’una persona ha començat a ser donant perquè l’ha convençuda.

Matilde Galve Ferrer

Una nova oportunitat per comprovar el bon tracte que sempre dispensa la voluntària homenatjada serà en la nova jornada d’acapte de sang, que a Martorell tindrà lloc aquest dijous 23 de juny a l’Espai Jove Punt Nord, de 09.30 a 13.30h.

Matilde Galve, a l’acte institucional del Día Mundial del Donant de Sang, al Palau de la Generalitat