Mauro Ortega fa rècord d’Europa de fewest moves al campionat d’Aldeilla

678

Mauro Ortega va aconseguir el passat diumenge el rècord d’Europa de fewest moves al campionat d’Aldeilla (Almeria). El martorellenc va fer una mitjana de 21.67, una marca que ningú més ha assolit en tot el continent. Amb aquests registres es va posicionar com a cinquena millor marca mundial.

El martorellenc assegurava que “el rècord d’Europa de la categoria es basava en trobar la solució més curta en una barreja del Cub de Rubik en una hora. La gràcia d’aquest rècord és que portava des de 2019 sense ser batut i estava compartit per cinc persones. Ara he pogut trencar la barrera dels 22. Bàsicament, aquest torneig estava especialitzat en aquesta categoria. No és usual i, per tant, teníem 3 rondes de Fewer Moves”.

A més, també compartia la curiositat de competir a la vegada amb altres amb els que lluitava el rècord d’Europa: “Coincidia que a Polònia també es feia. Tres dels que tenien aquestes xifres estaven competint allà mentre que jo ho feia a Espanya”, deia.

Mauro Ortega, rècord d'Europa de fewest moves

Un resultat inesperat

El jove també confirmava que, tot i haver guanyat molts tornejos en la seva curta trajectòria, no s’esperava el resultat: “Esperava igualar el que hi havia abans perquè portava molt de temps que no ho feia. A la primera ronda havia barrejes molt complicades i no veia viable fer res. A segona ronda, però, vaig tenir una de les millors que hem tingut. Vam trobar un 18 i llavors van començar els nervis perquè crec que és el millor inici que s’ha tingut mai”.

El rècord que té el deixa molt satisfet, però no anirà al Mundial de Corea: “No aniré, però de cara a l’Europeu de l’any que ve a veure si puc practicar i fer or. En un any vista podria acabar de millorar una mica més.

Mauro Ortega, rècord d'Europa de fewest moves

La calor, un hàndicap

Uns dels grans problemes del campionat era la temperatura a Almeria, per sobre dels 30 graus. Com confirma el competidor, també influeix perquè “per molt que hi hagués ventilació i aigua fresca és molt complicat mantenir-se concentrat una hora sencera a 36 graus. Vaig posar la ment forta i així va sortir el rècord”, assegurava.

Mauro Ortega, rècord d'Europa de fewest moves

Ortega porta ja més de 7 anys competint a diferents competicions per Europa. El martorellenc està també com a tercera millor marca en 4x4x4 i en 5x5x5. Tots els seus èxits es poden seguir al seu Instagram: @mauroerdeloscubos.