Satisfacció a Can Carreres per unes festes del barri amb suport d’entitats locals

746

L’Associació de Veïns de Can Carreres es mostra satisfeta de com han anat enguany els festes de Sant Jaume al barri, celebrades el passat cap de setmana. D’una banda, perquè al sopar de germanor del dissabte s’hi van aplegar unes 250 persones. De l’altra, perquè l’entitat veïnal va comptar amb el caliu i el suport de l’Associació de Fibromiàlgia i Fatiga Crònica i el Club d’Escacs.

“Les festes continuen vives” afirmava un dels membres de junta de l’associació, en Ferran Vidiella. En el balanç general, un cop acabades les celebracions, Vidiella assenyalava que “en fem una valoració molt positiva. Estem molt orgullosos de l’assistència al sopar de germanor, ja que hi van anar més de 250 persones”. També va satisfer “l’actuació del grup de batucada vingut de Barcelona, que ho va fer molt bé, així com els nois i noies del Tardeo i el Deejay, que van animar molt la concurrència”.

Vidiella va ressaltar també les quaranta persones que es van apuntar diumenge a la botifarrada popular.

Ferran Vidiella, membre de junta de l'AV de Can Carreres

El membre de l’AV de Can Carreres destacava que “a la junta som només 5 persones” i que, per això, “és molt important tot el suport que rebem, tant per part dels col·laboradors com de les entitats”.

Per exemple, de l’Associació de Fibromiàlgia i Fatiga Crònica de Martorell, que dissabte al matí va fer una exposició dels treballs manuals de costura. Aquestes obres les han fetes prop de vint persones que es reuneixen cada dilluns i dimecres al local de l’AV de Can Carreres, de 15.00 a 18.00h. Cristina Ginel és la presidenta de l’Associació, i explica que, a més de fer manualitats i costura creativa o patchwork, les trobades “serveixen per xerrar de les coses que ens passen, entretenir-nos cosint i fer teràpia de grup, que va molt bé”.

Cristina Ginel, presidenta de l'Associació de Fibromiàlgia

Un grup que és inclusiu: “Pot venir tothom qui vulgui, no cal que pateixi fibromiàlgia. Es tracta de passar una bona estona cosint, fent petar la xerrada, divertint-se i socialitzant”, diu Ginel. I ho exemplifica: “Hi venen persones que han patit un càncer i a qui aquestes trobades els serveixen per tornar a sentir-se més segures”. També hi tenen les portes obertes “totes aquelles persones que no tinguin cap afectació i a qui simplement els agradi fer manualitats. Entre totes ens ensenyem”.

Cristina Ginel, presidenta de l'Associació de Fibromiàlgia

Dissabte al matí, la programació festiva va començar amb una xocolatada infantil patrocinada per l’Ateneu, seguida de l’exposició i també d’un torneig ràpid d’escacs, amb partides de cinc minuts. I és que el Club d’Escacs Martorell és una altra entitat del poble que s’implica en la festa.

Jordi Bascuñana, ex president i col·laborador del Club d’Escacs, explicava que “és el tercer any que venim a Can Carreres perquè l’AV ens convida a fer un esdeveniment d’escacs. És un barri que junt amb la Font de la Mina mostren interès en els escacs, pensen en nosaltres i estimen aquest joc”.

Jordi Bascuñana, ex president i col·laborador del Club Escacs Martorell

També dissabte hi va haver batukada amb el grup Ketubara; Tardeo musical amb Lluna Guzmán, Maria Fernández, Daniel García, Irene Porta i Paula Milara, sopar i sorteig de les paneres i música al carrer amb Dj Rafa Martínez.

Diumenge, una quarantena de persones va assistir a la botifarrada popular i tot seguit es va celebrar la 13a Trobada de Plaques de Cava al passeig de Catalunya i animació infantil. El punt i final el van posar les havaneres amb el grup Cala Fallera, patrocinat per Inovyn i amb rom cremat i coca.