Mauro Ortega, tercer al Campionat Europeu de Rubik de Copenhage en categoria ‘Fewest Moves’

1110

El jugador de Rubik Mauro Ortega va aconseguir la tercera posició en categoria Fewest Moves Challenge (FMC) al World Cube Association (WCA) European Championship 2022, celebrat del 14 al 17 de juliol a Copenhage (Dinamarca). El martorellenc va fer l’únic podi de l’equip espanyol en aquest campionat, que va comptar amb 550 competidors d’una vintena de països.

FMC consisteix a solucionar la barreja del cub de Rubik que planteja l’organització del torneig en els mínims moviments possibles. Ortega va desentrellar la primera en 24 moviments, la segona en 25 i la darrera en 26, alçant-se així amb el bronze en aquesta categoria amb una mitja de 25. La primera posició va ser pel polonès Cyprian Kalbarczyk (22.67 NR) i la segona per l’alemany Jan Bentlage (24.22).

Mauro Ortega, jugador Rubik

A banda de participar en el FMC, també va prendre part a les categories 2×2, 3×3, 4×4, 5×5, 6×6 i 7×7, que es juguen amb cubs i velocitats normals. Tot i no aconseguir-ne premi, l’speedcuber va superar-se batent algunes marques personals.

Ortega assegura que l’experiència en el seu segon europeu ha estat molt enriquidora i totalment recomanable. A banda dels bons resultats obtinguts, va tenir l’oportunitat de fer turisme amb l’equip espanyol, conèixer competidors d’altres països amb els qui comparteix afició i trobar-se en persona amb jugadors que havia conegut a les xarxes socials.

Mauro Ortega, jugador Rubik

En cloure el torneig, es va anunciar que Pamplona acollirà el WCA European Championship 2024. Una cita que ja espera amb delit per la proximitat, per l’encant de la capital navarresa, i pel savoir faire de l’Asociación Española d’Speedcubing a l’hora d’organitzar aquests esdeveniments, afirma. A més, espera revalidar o millorar el títol aconseguit a Copenhage.

Mauro Ortega, jugador Rubik

El proper mes d’agost, el martorellenc té previst viatjar als campionats Aldeilla Open d’Almeria, French Championchip de França, al Bilbao Open i al Chanquete Open de Màlaga.