Més de 2.500 persones participen en la 31a Marxa de la Primavera

1741

Aquest diumenge s’ha celebrat la multitudinària Marxa de la Primavera 2024, que enguany ha celebrat la seva 31a edició. Més de 2.500 caminaries han participat en aquest esdeveniment organitzat pel Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM), que combina l’activitat esportiva i física amb la descoberta de l’entorn natural.

La jornada ha començat a les 08.00h, a la plaça del Pavelló Esportiu Municipal, on tots els participants han passat a recollir la samarreta d’aquesta edició. A les 09.30h, la Colla de Geganters de Martorell ha donat el tret de sortida a la Marxa, amb l’actuació del Diable i la Velleta. Després dels exercicis d’escalfament dirigits per dos tècnics del Departament d’Esports, tots els caminaires han començat a enfilar els primers passos.

L’excursió s’ha pogut fer per dues rutes diferents: el recorregut llarg de 10,8 km i el curt, de 6,5 km. Totes dues han partit del Pavelló Esportiu Municipal i han passat pel Pont d’Anoia, la Roca Dreta, la Torre del Clos, Quatre Camins i la carena de la serra de l’Ataix. Els que han fet la modalitat curta han anat cap a les Mines de Plom abans de retornar a Martorell, mentre que els de la modalitat llarga han completat un cercle al voltant del Montgoi.

La Marxa de la Primavera sempre se celebra el primer diumenge de primavera i és una festa amb èxit de participació. L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha valorat molt positivament la jornada d’avui i ha assegurat que “és una tradició molt consolidada. Més de 2.500 persones hem pujat a la muntanya. Les sensacions són molt bones i tothom està molt content. Hem visitat la serra de l’Ataix que, després de l’incendi que vam patir, està molt més verda i hi ha arbres”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

En aquesta 21a edició, la cita martorellenca ha fet una mirada cap a la inclusió, vetllant per a un entorn adaptat a la participació de tothom. Per això, la gran novetat d’aquest any ha estat comptar amb diferents recursos: com la cadira Joëlette i les barres bidireccionals. Xavier Fonollosa, ha afirmat que “totes les persones que tenien algun problema de mobilitat i volien pujar, han pujat i han gaudit de la muntanya”.

“Hi ha hagut uns voluntaris que han pogut pujar a persones que normalment van en cadira de rodes. També hi havia una persona invident. A més a més, han explicat com una persona invident, amb uns utensilis, pot anar per la muntanya per evitar ensopegar-se o picar amb els arbres”, ha explicat l’alcalde de Martorell.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Els participants han fet una valoració molt positiva de la Marxa de la Primavera, destacant la senyalització del recorregut i la bona feina de l’organització. La Rosa i la Montserrat, que fa molts anys que participen en aquesta cita, han assegurat que “el poble ho ha organitzat molt bé i l’any que ve tornarem”.

Rosa i Montserrat, caminaires 31a Marxa de la Primavera

Després de la Marxa, a les 12.00h, els Gegants de Martorell han organitzat un concert-vermut a la plaça de l’Església, amenitzat pel grup All Foll Friki Folk. La banda ha fet una actuació musical amb versions festives i frikis amb acordió diatònic, flabiol i tamborí. A partir de les 13.30h, ha començat un dinar popular. El menú consistia en botifarra, cansalada i gelat de postres, amb l’acompanyament de pa i beguda. Els plats també han comptat amb una alternativa vegana.