Més de cinc mil estudiants a la darrera Aula d’Estudis de la Biblioteca

753
Aula d'Estudis

L’Aula d’Estudis de la Biblioteca Martorell ha acumulat 5.434 usuaris en el seu període de funcionament, del 10 de gener al 4 de febrer. El personal de l’equipament ha recomptat la totalitat d’estudiants que n’han fet ús, tant en els horaris habituals de la Biblioteca com en les extensions horàries expresses per a aquest servei. La propera Aula d’Estudis es preveu del 9 de maig al 22 de juny d’enguany.

L’objectiu primordial de l’Aula d’Estudis és posar a disposició un espai de taules, ordinadors i connexió WiFi per a preparar els treballs i exàmens. Un servei que s’ofereix, durant un mes, dos cops l’any: al gener-febrer i al maig-juny.

La xifra final de 5.434 és el recompte de tothom qui ha fet ús de l’espai destinat -primera planta de la Biblioteca- tant en els horaris habituals d’obertura de l’equipament com en les franges exclusives d’obertura de l’Aula: els dilluns al matí, els dissabtes a la tarda i el diumenge al matí i tarda. Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell, ho comenta:

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell

Parera recorda que “aquest cop, a causa de les vigents restriccions, no hem obert fins a les 23.00h com passava abans de la pandèmia i hem finalitzat l’Aula a les 20.30h, quan tanca la Biblioteca”. Malgrat tot, “els estudiants segueixen venint, tant si afegim hores d’obertura com si no n’afegim”, conclou.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell

La màxima afluència a l’Aula ha estat durant la setmana del 17 al 23 de gener -1.473 usuaris- i la més fluixa la del 10 al 16 de gener, amb 1.153. El dia de la setmana amb més estudiants ha estat el dimarts -1.220 en els quatre dies- i el que menys, els diumenges, amb tan sols 69.

La directora de la Biblioteca Martorell espera que “ben aviat, si finalitza la pandèmia, poguem tornar a ampliar l’horari d’obertura de l’Aula d’Estudis fins a les 23.00h”, una ampliació que només és vigent per als períodes de funcionament del servei, però que suposa un extra molt important per als estudiants.

L’Aula d’Estudi és un projecte finançat per la Regidoria de Joventut, i forma part del Programa d’Intervenció als Instituts del Pla Local de Joventut.