Més d’un centenar d’exalumnes de l’antic Correa es retroben en una concorreguda trobada

822

Més d’un centenar d’exalumnes de l’escola El Correa van participar, dissabte en la quarta trobada coincidint amb el vuitantè aniversari del centre. Els assistents es van retrobar a les dependències de l’escola, l’actual Secció Institut Martorell, i van gaudir d’un berenar al recinte firal de Ca n’Oliveras que cadascú va portar de casa.

Josep Rodríguez, exalumne del centre i un dels impulsors de la trobada, explica que “la trobada va ser un èxit de participació amb la presència d’exalumnes que ja no viuen a Martorell. Molts dels antics alumnes feia molts anys que no es veien i va ser una bona ocasió per fer-ho”. La trobada ha anat creixent en nombre de participants i s’ha superat la xifra del centenar de persones en aquesta darrera trobada.

Sert, l’arquitecte del Correa

El Correa va ser projectat per l’arquitecte Josep Lluís Sert, pare del racionalisme català, l’any 1930. Cinc anys més tard es va col·locar la primera pedra de l’edifici, però la construcció va ser interrompuda per la Guerra Civil i l’arquitecte no va poder completar la direcció del projecte, un fet que va provocar que l’obra es veiés força modificada respecte al projecte inicial. El 1943 va quedar inaugurat.

L’escola es va dir El Correa en honor al governador civil de l’època, Antonio Federico de Correa Wellington, qui va fer un donatiu de 50.000 pessetes per acabar-lo de construir. Posteriorment, l’escola va rebre el nom de Montserrat i actualment Institut Martorell, inaugurat el passat mes de febrer. Els exalumnes van acabar la trobada a ca n’Oliveras.

Els exalumnes d’El Correa recorden amb especial estima el professor Servat, qui va començar a fer classe a Can Bros amb 75 alumnes i va passar a exercir a l’escola El Correa. El mestre es va dedicar a la docència durant 54 anys. La trobada d’exalumnes tindrà continuïtat l’any vinent.