Més llum, arbrat i mobiliari a les renovades places del barri Verge del Carme

3004

L’Ajuntament de Martorell ha inaugurat aquest matí la reurbanització de les places del barri Verge del Carme. Les obres han inclòs la creació d’espais més diàfans i segurs, amb més mobiliari urbà, arbrat i millor il·luminació i paviment. El procediment es va iniciar el novembre de l’any passat amb una primera fase a la plaça de Sant Jordi i s’han anat executant de forma graonada les obres a la resta de places -Sant Jaume, Verge de Núria i Verge de la Mercè- fins a la darrera setmana de setembre.

A totes quatre places s’han retirat les plantes arbustives que delimitaven zones enjardinades i de jocs per crear un espai a la vista, més diàfan i amb passadissos més amples i camins més marcats. A més, s’ha col·locat paviment de cautxú a les noves zones de jocs infantils; s’han posat parterres de gespa artificial i s’ha instal·lat una nova pavimentació amb formigó imprès de colors per a les zones de pas.

Quant a la plantació d’arbres, a la plaça de Sant Jordi s’hi han plantat 6 magnoliers, 7 plataners i 5 acàcies del Japó (Sophora japonica), mentre que les altres places disposen ara de 22 plataners.

La il·luminació s’ha millorat amb llums tipus LED -14 fanals i 1 columna de 9 metres d’alçada amb 4 projectors a Sant Jordi, i 12 fanals i 1 columna de 9 metres d’alçada, amb 3 projectors a la resta de places-.

També s’ha actuat sobre el mobiliari urbà, substituint elements de pedra per fusta. A Sant Jordi s’hi han col·locat 14 bancs, 10 cadires, 7 papereres i 1 font, i al total de les altres places, 10 bancs, 10 cadires, 5 papereres i 3 fonts.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha destacat la importància d’aquest acte de inauguració en tant que el municipi “fa un pas més per millorar”, i ha expressat la voluntat de l’Ajuntament de “no parar de remodelar, renovar i reurbanitzar les places i carrers per donar-li color”. “Martorell havia estat un poble gris, perquè hi passava la carretera nacional amb quatre carrils, teníem la trinxera de la Renfe oberta i això el feia un municipi molt difícil, però amb el conjunt de la ciutadania, les entitats i l’Ajuntament, hem tirat el poble endavant, perquè canviés del gris al color”, ha dit Fonollosa.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Per la seva part, Elisabeth Plaza, regidora de Serveis Urbans i Via Pública, ha explicat que “el primer objectiu era que la plaça creixés, que fos més oberta amb els passos i les entrades, perquè tothom pogués confluir sense barreres arquitectòniques. El segon, era que estigués ben il·luminat, i per això hem triplicat l’aluminat públic amb led, que fa més claror i consumeix menys. També hem posat el paviment de colors a sota els jocs infantils, i hem canviat el mobiliari urbà, amb més bancs, cadires, papereres, dues fonts i molts més arbres. Per nosaltres, l’espai públic és molt important, perquè és on confluïm tots, i l’hem de cuidar i mantenir net”.

Elisabeth Plaza, regidora de Serveis Urbans i Via Pública

Al llarg del matí, la plaça de Sant Jordi s’ha omplert de gom a gom perquè els veïns han celebrat que, tal com ha explicat l’alcalde, “s’ha conclòs la remodelació i reurbanització d’un barri tan important i amb tanta història del municipi, com és el barri de la Verge del Carme. Ara és feina de tots tenir-lo ben cuidat i ben mantingut. Sempre està plena aquesta plaça, i l’èxit de les places i els carrers és precisament aquest, que la gent ho gaudeixi”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

L’acte ha conclòs amb un concert vermut popular a la plaça Sant Jordi, amb la música en directe del duet LaTrup.