Milers de persones reben els Reis d’Orient en una Cavalcada plena de màgia i d’il·lusió

1715

Melcior, Gaspar i Baltasar han arribat aquest vespre a Martorell en el transcurs d’una Cavalcada de Reis que ha aplegat milers de persones pels carrers de la nostra població. Ses Magestats han aparegut a peu des del pont del Diable, han visitat l’Ajuntament, han recorregut avingudes i carrers i han recollit les darreres cartes dels infants des de les trones instal·lades a la rambla de Les Bòbiles. El Patronat de la Cavalcada ha estrenat una nova carrossa: el vaixell del tresor.

Màgia, llum, música i il·lusió han estat els ingredients principals d’una Cavalcada que, un cop més, ha estat multitudinària i que s’ha dut a terme sota les previsions de l’entitat organitzadora. “Estem molt contents, la gent ha respost d’una manera espectacular. Volem sortir, estem criats per tenir una vida al carrer i el moment de la Cavalcada és per gaudir de Martorell. La gent té una gran predisposició a passar-s’ho bé i estem súper contents”, destacav el president del Patronat de la Cavalcada de Reis, Xavier Vila.

Xavier Vila, president del Patronat de la Cavalcada de Reis

Un espectacle de llums i música i diverses actuacions han precedit l’arribada del Patge Viu Viu i la Fada Estel i la baixada dels patges, els romans i Ses Magestats des del capdamunt del pont. En aquest darrer cas, i com marca la tradició, just quan el cel s’ha enfosquit per complet.

Melcior, Gaspar i Baltasar han estat rebuts pel Patge Viu Viu i la Fada Estel, els seus ambaixadors locals, i per les autoritats municipals. Seguidament, han recorregut el passeig del Quarter, la plaça de la Creu i els carrers de Pere Puig i Anselm Clavé fins arribar a la plaça de la Vila. Allà han baixat dels seus vehicles i han saludat la multitud des del balcó de l’Ajuntament.

L’alcalde, Xavier Fonollosa, ha lliurat el pa i la sal, símbol d’hospitalitat, i la clau que obria les portes de totes les cases de Martorell per lliurar els regals. “Els martorellencs s’han portat molt bé”, els ha dit el batlle a Ses Magestats.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El regidor de Cultura, Andreu González, ha fet un balanç molt satisfactori d’una Cavalcada de Reis que ha tornat a la plena normalitat. “Ha estat com la que es va fer l’any 2020”, ha dit, i també ha valorat positivament el conjunt d’actes de La Màgia del Nadal i, molt especialment, de les actuacions de màgia a Ca n’Oliveres. “Hi ha hagut un repunt d’assistència i a alguna actuació hi han anat més de 240 persones”.

Andreu González, regidor de Cultura

Tot seguit, Ses Magestats han pujat al damunt de les seves respectives carrosses. En aquest sentit, ha centrat moltes de les mirades la nova carrossa, el Vaixell del Tresor: un enorme vaixell en moviment, amb pirates, cofres i referència a les principals pel·lícules del gènere mariner. El president del Patronat de la Cavalcada s’hi referia i destacava el paper creatiu del Cisco Querol, la feina de tota la gent que ha armat la carrossa i l’esforç de les cosidores.

Xavier Vila, president del Patronat de la Cavalcada de Reis

La comitiva ha comptat, a més, amb la megafonia; el seguici de motos de l’AMCAM; del Procònsul i els romans; la panera; les Nines Tam Tam; les carrosses dels tres reis, la de l’Alícia, la Fada Estel, el Patge Viu Viu, el Lego, La Fàbrica de Joguines, el carbó i el Tren de Vapor i de les formacions musicals i grups d’animació Zebrass Marxing Band, Serrabastall, Martukada, Maracuyà i la Banda de Música del Perelló. Els han acompanyat la Policia Local, els Bombers, l’Ambulància, Protecció Civil i la Creu Roja.

Després de recórrer els barris nous de Martorell, la rua ha arribat a la rambla de Les Bòbiles cap a les 20.30h. Ses Magestats han fet el recorregut a peu pel centre d’aquesta via i s’han assegut a les trones, des d’on han rebut les darreres cartes dels infants de Martorell poques hores abans que els seus desitjos s’hagin fet realitat en la nit més màgica de l’any.