Momi Maiga, música d’arrel senegalesa fusionada amb més estils, divendres al PAS

646
Momi Maiga

El darrer cap de setmana del Pont a les Arts Sonores (PAS) de Martorell s’enceta divendres 21 de juliol (22.30h) amb Momi Maiga, un músic d’origen senegalès afincat a Catalunya des de fa uns quants anys. Momi aposta per una música que busca les arrels al seu país natal, però que també es fusiona amb d’altres estils. A la cita martorellenca hi presentarà, amb el seu quartet, el disc Nio.

Nio significa ‘ànima’ en mandinga, la llengua natal del jove músic, cantant i compositor. Un disc, el primer de l’artista, que va sortir a l’octubre de l’any passat. “Són cançons que parlen de valors humans, d’educació, de respecte, de l’amor de les mares i de l’educació dels nens, de com transmetre’ls amor, el respecte i la confiança” descriu l’artista.

Momi Maiga, cantant i compositor

La música que fa Momi Maiga té arrels de la seva terra mandé, però també es fusiona amb d’altres estils com ara el jazz o el flamenc. Cada integrant del quartet hi aporta el seu toc personal. Momi Maiga hi aporta la veu i la kora, un instrument composat per 22 cordes que es fonen en un mar de sons i ritmes transcontinentals que sorprenen a cada segon.
També integren la formació Carlos Montfort -violí i cors-, Martí Hosta -bateria, percussions i cors- i de Marçal Ayats, al cello i els cors.

Momi Maiga, cantant i compositor
Momi Maiga

L’artista reconeix que es troba “en un moment molt maco” de la seva carrera musical: “Estem tocant molt, i estic molt content del feedback que estem rebent de la gent, que surt contenta dels concerts”.

Momi Maiga, cantant i compositor

Serà el primer cop que Maiga visiti Martorell, però comenta ja en té bones referències: “M’han parlat molt bé del públic que assisteix al PAS. M’han dit que són molt entregats, i espero que gaudim molt junts. Tinc moltíssima il·lusió de ser-hi i ganes de tocar”.

Per a la cita, el quartet oferirà una música “per a gent de totes les edats: joves, grans i fins i tot infants” i anima tothom “a venir i gaudir-ne. Descobrireu què és la kora”.

Momi Maiga, cantant i compositor

Després del seu pas per Martorell, Momi Maiga continuarà voltant el territori. Les properes cites seran a Salt (24 de juliol), ciutat que l’ha acollit els darrers anys, i també anirà al Sonna Huesca (4 d’agost). El podreu localitzar a l’Instagram Momi Maiga, on difon l’estil que el caracteritza, basat en els seus ritmes d’emoció pura, de música d’arrel senegalesa i de ritmes transcontinentals amb molta emotivitat.