Alumnes participants al Casal d’Estiu presenten l’exposició ‘Dibuixos que curen’ a l’Hospital

750
Activitat 'Dibuixos que curen'

L’alumnat del Casal d’Estiu del Cicle Superior de l’Escola José Echegaray ha dut a terme l’exposició ‘Dibuixos que curen’, un taller que forma part del programa ‘Connecta’t amb l’entorn’, impulsat pel Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell. La mostra artística es pot visitar a la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell des de dilluns dia 17 de juliol i fins a finals de la setmana vinent.

Es tracta d’una consecució de dibuixos creats pels infants, on cadascun d’ells ha plasmat les seves emocions, els seus interessos i desitjos amb la finalitat d’ajudar als pacients i a les seves famílies, transmetent-hi bona energia i esperança. “El que es pretén és millorar el seu estat d’ànim, i la seva actitud, mitjançant la decoració de part de la façana principal de l’Hospital, i una part de l’entrada i interior de l’edifici”, ha explicat Araceli Ropero, responsable de l’activitat. 

Hi han participat tots els infants que formen part dels 4 grups del Casal d’Estiu de Cicle Superior, que “han creat els seus treballs artístics a l’Escola, i ho han fet amb molt d’esforç i amor. L’exposició s’ha col·locat a partir de dilluns dia 17 de juliol, i hi serà a l’hospital fins a finals de la setmana vinent. Convidem a tothom que vulgui a venir i gaudir-la”, ha expressat.

Araceli Ropero, responsable de l'activitat 'Dibuixos que curen'

El programa ‘Connecta’t amb l’entorn’ és una iniciativa amb perspectiva comunitària que té com a objectiu reflexionar sobre aspectes com la diversitat cultural i d’identitats, els conflictes i la concepció dels espais públics com a territoris compartits i pluralistes.

“Aquesta proposta vol contribuir a generar un vincle positiu entre infants i adolescents, i el seu entorn més proper. Per aquesta raó, des del Casal d’Estiu, els alumnes de 5è i 6è de primària de l’Escola José Echegaray hem organitzat aquesta exposició sota el títol ‘Dibuixos que curen’, amb l’objectiu d’apropar-se a l’espai de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell”, ha afirmat Araceli Ropero.

Araceli Ropero, responsable de l'activitat 'Dibuixos que curen'

La setmana del 10 al 14 de juliol els infants van realitzar els treballs artístics a l’escola, i el dilluns 17, es van encarregar de col·locar l’exposició, per torns. ‘Dibuixos que curen’, tot i estar dirigida als pacients i famílies, està oberta a tothom qui n’estigui interessat.