Monòleg solidari aquest diumenge a l’Enrajolada a benefici d’Hipofam

1236
Hipofam
Hipofam

Hipofam, entitat dedicada a la lluita contra la Hipomagnesèmia familiar, organitza aquest diumenge, a les 19.00h, un monòleg solidari als jardins de l’Enrajolada amb l’humorista Miguel Espejo. Els diners es destinaran al projecte ‘Hipomagnesèmia a la vista’, per pal·liar els efectes visuals que, en alguns pacients, provoca aquesta malaltia.

La Hipomagnesèmia familiar “és una malaltia ultra rara que afecta uns 40 nens a tot l’estat i provoca insuficiència renal molt precoç, que fa que es necessiti trasplantament a edats molt poc habituals”, explica el president d’Hipofam, Antonio Cabrera. És una malaltia crònica sense tractament reparador i que, a més del problema renal, també provoca molts altres, com els de visió. “La majoria dels afectats tenen problemes visuals importants i, en alguns cassos, necessiten ulleres o lentilles per assolir un mínim de capacitat visual”, afirma.

Antonio Cabrera, president Hipofam

Hipofam te en marxa el projecte anomenat ‘Hipomagnesèmia a la vista’, finançat amb 3.000 euros per la fundació Inocente-Inocente, per tal de comprar ulleres i ajudar als tractaments psicològics a les famílies que tinguin fills amb Hipomagnesèmia familiar. Per poder dur a terme el projecte es necessiten recaptar 3.000 euros més, i per això Hipofam organitza aquest monòleg solidari. La recaptació de l’acte es destinarà íntegrament al projecte ‘Hipomagnesèmia a la vista’ per tal d’alleugerir la situació d’aquestes famílies que suporten una carrega econòmica molt important a conseqüència de la malaltia del seu fill, segons explica Cabrera.

Antonio Cabrera, president Hipofam

El monòleg del dia 9 serà a càrrec del manresà Miguel Espejo, humorista professional que, de manera altruista, col·labora amb Hipofam. “Les rialles estan garantides en un entorn tan agradable com els jardins de l’Enrajolada, segur que passarem una bona estona”, diu el president d’Hipofam.

Miguel Espejo
Miguel Espejo