Mor als 70 anys mossèn Jaume Berdoy, qui va ser rector de la parròquia de Martorell

1053

Aquesta matinada ha mort a l’edat de 70 anys Jaume Berdoy, rector de la parròquia de Martorell entre els anys 1984 i 1993. Vicari general del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat, ha mort la matinada d’aquest dimarts, a causa d’una malaltia que se li va diagnosticar fa un parell de mesos. La cerimònia d’enterrament es farà a Basílica de Santa Maria de Vilfranca del Penedès, aquest dijous, a les 11.00h.

Berdoy va estar 9 anys a la parròquia martorellenca on se’l recorda per ser una persona oberta, resolutiva i que sempre acollia als feligresos amb un somriure. Va ser durant la seva estada a Martorell quan es va reconstruir el campanar de l’església de Santa Maria. Va ser l’any 1992, coincidint amb el 400 aniversari de l’església, quan es va recuperar el so de les campanes.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha expressat “el condol a la família eclesiàstica i a les persones que l’havien conegut. Mossèn Berdoy havia deixat un molt bon gust i una molt bona empremta a Martorell”.

Jaume Berdoy i Alemany va néixer a Sitges el 8 de gener de 1947. Cursà els estudis de Filosofia i Teologia al Seminari Conciliar de Barcelona. Fou ordenat de prevere, el 24 de desembre de 1972, a la Parròquia de Santa Maria d’Olesa de Montserrat. Actualment era capellà de la parròquia de Santa Maria de Vilafranca del Penedès on feia tres setmanes que no donava missa a causa de la malaltia que no ha pogut superar.