Mor l’artista Roser Agell, vídua del pintor martorellenc Jaume Muxart

298

Roser Agell i Cisa (Barcelona, 1924), vídua del pintor martorellenc i fill predilecte del municipi, Jaume Muxart, ha mort aquest dilluns a l’edat de 97 anys. Agell va ser artista plàstica, pintora, dibuixant i gravadora. La seva obra va ser objecte de diverses exposicions individuals com la del 2014 Els mons de Roser Agell al Muxart. Espai d’Art de Martorell. Conserven obra seva la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona i el Museu Episcopal de Vic.

L’artista es va iniciar a la pintura i a l’escola del pintor Víctor Esteban Ripaux cap al 1940. Es va formar a l’Escola de Belles Arts de Barcelona (1951) i va continuar els seus estudis a Roma. Durant l’estada a aquesta ciutat, va conèixer el pintor martorellenc Jaume Muxart amb el qual es va casar l’any 1958. El mateix any va guanyar el Primer premi al Saló de setembre de Sitges.

Durant aquests anys va participar en diferents col·lectives i va obtenir el premi Círculo Ecuestre del 1956 i el primer premi en l’Exposició Internacional Blanca Subur de Sitges el 1958. Posteriorment va formar part de diferents certàmens nacionals i internacionals com el primer Salón Femenino de Arte Actual (Barcelona, 1962), la 7a Biennal de Sao Paulo del 1965 o la Exposició d’Art Fantàstico (Rio de Janeiro, 1965). Paral·lelament, va exposar individualment o amb Jaume Muxart a les sales Grifé i Escoda, Nàrtex i en diverses galeries de Roma, Madrid i Nova York.

Roser Agell va desenvolupar-se també com a il·lustradora de llibres, revistes i targetes. Del seu treball com a il·lustradora infantil destaquen les portades i i dibuixos als primers números de la revista Cavall Fort. També va fer incursions en l’art tèxtil i en la pintura mural, decorant l’església de Santa Maria a l’antiga colònia industrial de Cal Bassacs.