La Fira de Primavera de Martorell finalitzava anit amb el Piromusical des de la plaça de les Cultures. Una Fira que ha tornat a recuperar la seva vitalitat després que la de l’any passat no es va poder fer a causa de la pandèmia. Del 23 d’abril al 2 de maig, els martorellencs han pogut gaudir d’una quarantena d’esdeveniments per a tots els públics, edats i gustos. Una festa adaptada, en tot moment, a les mesures sanitàries per evitar contagis de coronavirus, segons ha remarcat en declaracions a Ràdio Martorell el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Andreu González.

Després de la seva cancel·lació, l’any passat, a causa de l’epidèmia, hem pogut tornar a celebrar la Fira de Primavera. Com ha estat l’edició d’enguany?

Molt bé. Hi ha molta satisfacció per part dels regidors que l’hem impulsat i, sobretot, per part de la ciutadania i dels artistes que hi han participat. Des del primer moment vam tenir clar que no podia ser una Fira de Primavera amb gaires activitats sense control d’aforament d’espectacles, per tant, els vam preveure en recintes tancats amb distanciament i amb entrades. D’aquesta manera, hem pogut oferir un programa força atractiu de teatre, de música, de màgia adreçat a molts grups de població. Pel que fa les fires al carrer, hem tingut la sort que les hem pogut muntar d’una forma no gaire diferent al mercat ambulant dels dissabtes, amb control d’accessos i distància entre parades. El balanç és positiu i crec que hem sabut adaptar-nos a les circumstàncies del moment.

Concerts i espectacles amb Manu Guix, Quim Masferrer, el Mag Lari i Buhos que, en alguns casos han exhaurit les localitats. Quines propostes destacaria?

És difícil destacar-ne alguna perquè els gustos són personals. Una cosa que m’ha agradat molt és que el nostre gran teatre d’El Progrés ha vibrat literalment amb els concerts perquè hi havia unes ganes de ballar, de cantar, de picar de mans i de peus… Aquesta vibració popular de les ganes de passar-s’ho bé. I després, el Mag Lari que ahir va estar molt brillant. Destacaria també el Piromusical que va cloure la Fira de Primavera amb música en directe que no és fàcil.

Un pas més en el Piromusical, amb música en directe…

Sí. No sé si ho farem sempre, però aquesta vegada ha quedat tot molt rodó perquè hi actuaven cantants premiats al Concurs de Cant Josep Palet i aquest any es complien 75 anys de la mort del tenor. Que facin una actuació en directe cantants de solvència amb els focs artificials, va quedar tot molt quadrat i de manera magnífica. L’actuació es pot recuperar a martorelldigital.cat.

Ens parlava d’escenaris i concretament d’El Progrés. Podria ser que en alguns casos hi hagi gent que l’hagi descobert per primera vegada?

N’estic convençut. Principalment perquè hi havia persones que venien d’altres localitats a veure l’espectacle aprofitant el desconfinament comarcal. A més, hi ha gent que està descobrint altres equipaments culturals de la població gràcies a les visites guiades de Museus de Martorell. Gent que després de viure uns anys al poble comença a interessar-se pel seu patrimoni.

Ha estat una mena de prova per mostrar que es poden fer activitats segures. Què estan preparant des de la Regidoria de Cultura?

La Festa Major o el PAS seran els propers reptes grossos. Crec que puc afirmar que aquest any sí que hi haurà PAS al pont del Diable. I és possible que hi hagi alguna altra proposta de tipus musical abans de la Festa Major en la que encara hi estem treballant, segons evolucioni la pandèmia.