Les cooperatives del José Echegaray aprenen a crear falques de ràdio

96
Taller de falques amb Ràdio Martorell

Els alumnes de 5è de primària de l’Escola José Echegaray, participants enguany al projecte ‘Cultura Emprenedora a l’Escola’ (CUEME) van rebre el dijous passat, una sessió teòrica per aprendre a crear un anunci de ràdio. Els cooperativistes enregistraran, posteriorment, la falca als estudis de Ràdio Martorell, per tal de promocionar els productes artesans que vendran el dia del mercat i per Internet.

En aquesta ocasió, les periodistes de Ràdio Martorell Maria Cerezuela i Irene Jurado van fer una sessió telemàtica per ensenyar als alumnes del José Echegaray a redactar, estructurar i locutar un anunci radiofònic. Els cooperativistes van conèixer les diferents opcions per elaborar una falca efectiva i van poder analitzar alguns exemples per treballar-los a classe. També es van familiaritzar amb conceptes com target (que defineix el públic objectiu al qual ens dirigim) o share (el percentatge d’audiència que ens escolta).

Les tres cooperatives ‘Les Manetes del Echegaray’, ‘Artkids’ i ‘TMW (The Magic Wonkers)’, van rebre idees per fer els guions més creatius i mantenir l’atenció dels oients. Se’ls hi va explicar quin tipus de locutor es necessita per enregistrar una falca, tot tenint en compte la veu, l’accent, la dicció i la interpretació.

Les falques que elaborin els alumnes podran ser gravades amb música coixí per sota la veu, per acompanyar-la i potenciar-la, o bé amb un jingle o efecte de so que intentaran fixar a la memòria de l’audiència.

Durant el taller, els alumnes van començar a elaborar la seva pròpia falca per publicitar els productes de la seva cooperativa. L’anunci escollit s’enregistrarà en una visita que faran els representants de cada cooperativa als estudis de l’emissora municipal, i que els ajudarà a donar a conèixer les seves manualitats.

El dia del mercat està per definir, tot i que també es podran adquirir els productes a través d’una pàgina web que estan creant per posar a la venda els seus productes a través d’Internet i facilitar així la seva venda.