L’auxiliar de clínica i consultora internacional de lactància (IBCLC), Alba Padró, ha passat aquest dijous per la Biblioteca Francesc Pujols per presentar Mucha teta. Un llibre on trobar solucions pas a pas, recursos i informació clau per resoldre situacions que es poden donar durant la lactància. L’acte ha format part del programa de la Setmana de la Lactància Materna 2022 i l’autora ha estat acompanyada de la doula Marina Rinaldi.
La lactància és un procés que desperta moltes preguntes, i sovint no sabem molt bé com resoldre els petits inconvenients que poden anar apareixent en el camí. Poden sorgir dubtes en qualsevol moment: abans de donar a llum, els primers dies de lactància, en el transcurs d’aquesta, en tornar a la feina o en el teu dia a dia.
En un to amè i estructurat Alba Padró, amb 23 anys d’experiència en el món de l’atenció a les mares lactants, ofereix en aquesta publicació “un manual d’instruccions que et facilita la resposta a aquelles situacions habituals que es produeixen durant la lactància. La idea és que vagis a buscar què et passa i com solucionar-ho. Sempre dic que no cal llegir-lo sencer”, ha explicat l’autora.
Alba Padró, autora
Els problemes més comuns que es troben les mares que decideix alletar són “com iniciar la lactància, les dificultats dels primers dies, si la criatura està menjant de manera adequada, i el dolor”, ha detallat. “Tenim molt interioritzat que la lactància fa mal i no n’ha de fer, si en fa s’ha de buscar ajuda. El manual està molt centrat en aquestes situacions de dolor i en buscar les solucions directes. Està ple de recursos i d’informació esquematitzada perquè sigui molt fàcil entendre-ho i reproduir-ho”.
Alba Padró, autora
“La mare sempre ha de triar què vol fer. Ja és prou difícil tenir una criatura com per dirigir la mare en què ha de fer o què és el millor. Evidentment, els beneficis de la lactància són prou coneguts, però no hi ha un acompanyament, sovint els professionals no tenen prou formació i quan les dones es troben amb dificultats es veuen molt abandonades. Poques dones superen els sis mesos de lactància”, ha apuntat.
Alba Padró, autora
Padró és mare de dues filles i, durant el seu període d’alletament es va sentir molt sola i sense saber a qui consultar els seus dubtes. Per això, va començar a investigar al voltant de l’alletament per difondre’n tots els coneixements. De la investigació va passar a la difusió. Va col·laborar amb el diari Ara al bloc Som la llet i l’any 2015, junt amb la seva sòcia Maria Berruezo, va crear una app (LactApp) que assessora, les 24 hores dels 365 dies de l’any, les mares sobre els dubtes al voltant de la lactància. A més, a través del seu perfil d’Instagram @albapadibclc ofereix consell a les mares i publica informació útil per a l’alletament.
A banda de Mucha teta, Padró ja té al mercat els llibre Som la llet. Dubtes, consells i falsos mites sobre la lactància i Destete. Final de una etapa. Properament, publicarà el conte Somos la leche i n’està preparant un altre sobre l’alletament durant la incorporació de la mare al món laboral.