Museus farà activitats sobre la rajola hidràulica en el marc de la 21a Setmana de la Ciència

1564

Museus de Martorell participarà a la Setmana de la Ciència, que se celebra entre l’11 i 20 de novembre, organitzant conferències, tallers i visites guiades. Les propostes estan directament relacionades amb l’exposició Catifes de ciment. El món de la rajola hidràulica, que s’exposa al Centre d’Interpretació del Patrimoni Històric La Caserna.

La 21a Setmana de la Ciència a Catalunya és una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació de la Generalitat. Inclou activitats de divulgació científica arreu del territori, com ara jornades de portes obertes, exposicions, xerrades, jocs o tallers científics.

A casa nostra, Museus de Martorell proposa tres activitats vehiculades al voltant de l’exposició sobre les rajoles hidràuliques, unes peces creades amb ciment endurit per l’acció de l’aigua i decorades amb motius florals, animals o geomètrics per a composar mosaics, i que van ser freqüents a Catalunya des de meitats del segle XIX.

Conferència, taller i visites guiades
Divendres 11 de novembre obrirà el cicle la conferència Mosaic i ceràmica. El color de l’arquitectura modernista. Serà a La Caserna, a partir de les 18.30h, a càrrec de Jordi Griset, col·leccionista de mosaic hidràulic, recopil·lador d’un gran volum de peces com les que s’exposen a La Caserna i autor del llibre L’art del mosaic hidràulic a Catalunya. L’acompanyarà Marta Saliné, especialista en ceràmica.

Les famílies amb fills a partir de 5 anys d’edat tenen el diumenge 13 de novembre una proposta de taller, entre les 12.00 i les 14.00h, “on descobrirem entre tots el procés d’elaboració de les rajoles hidràuliques, que és una mica complex però molt interessant”, segons explica la tècnica de Museus de Martorell, Yolanda Insa. Per participar-hi és imprescindible fer inscripció prèvia perquè hi ha places limitades trucant al telèfon de Museus de Martorell 93 774 22 23 o a museus@martorell.cat.