Música, visites guiades i compres a la rambla de Les Bòbiles en el primer dia de Fira de Primavera

383

La Fira de Primavera ha seguit amb actes de diferents tipus en un dissabte on el bon temps ha acompanyat per mantenir en peu els primers actes d’una celebració que torna dos anys després a causa de la pandèmia de coronavirus. Tots els actes estan controlats per tal de no barrejar bombolles i segueixen els procols per evitar contagis.

El matí ha començat als Jardins de L’Enrajolada, on la companyia Microtroupe ha representat l’obra de titelles El pont del diable. En un total de tres funcions, més de 100 espectadors han passat pels jardins per gaudir d’una obra que explica l’origen de la llegenda del Pont del Diable martorellenc.

La martorellenca Ana Rodríguez hi ha assistit amb el seu fill i ha parlat d’una temàtica molt interessant i una seguretat en l’acte com a motius principals per anar-hi. “Hem decidit venir per la temàtica i perquè és prop de casa, venim molt tranquils per l’organització”, ha apuntat.

Ana Rodríguez

A la mateixa hora han començat les visites teatralitzades al Museu Vicenç Ros, en sessions a les 11.00h, 12.00h i 13.00h i també ha engegat la fira d’artesania a la rambla de Les Bòbiles, que dura fins les 20.00h i on paradistes de negocis locals i d’una oferta vinguda de lluny han exposat els seus productes al llarg de la rambla. L’alcalde de Martorell Xavier Fonollosa, acompanyat per la regidora de Comerç, Rosa Cadenas, i la resta de regidors de l’equip de govern, han visitat les parades i han conversat amb els comerciants, que han atès curiosos i que han resolt els dubtes dels qui s’hi han atansat.

Molts dels comerciants que avui han exposat a Martorell han tornat a una fira després d’un any d’inactivitat. La fira d’artesania martorellenca ha estat per a ells l’inici d’una temporada que s’ha vist ressentida per la pandèmia. Des de la regidoria de Comerç s’ha vetllat per mantenir la distància entre els paradistes i garantir la seguretat, un fet que segons ha explicat la regidora, Rosa Cadenas, era un aspecte que els “amoïnava molt”, però del qual pensa que tant els ciutadans com els comerciants n’estan molt conscienciats.

Rosa Cadenas, regidora Comerç

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha parlat de la necessitat d’equilibrar l’activitat econòmica amb la represa de la normalitat, amb mesura, i s’ha mostrat content pel funcionament del primer dia de fira de primavera. “Els contagis estan baixant, però hem de combinar-ho amb la represa de la normalitat i fer-ho amb seguretat”, ha apuntat.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Els comerciants, amb ganes de tornar-hi

Els negocis han pogut sortir avui al carrer i exposar als martorellencs els seus productes. El contacte amb els compradors, han coincidit la majoria, és indispensable per reprendre la seva activitat. La propietària del negoci Discos Local 3, Raquel González, que tornava a exposar a la rambla més d’un any després, ha parlat de les ganes que ha trobat en els compradors de ser en una fira d’aquestes característiques.

Raquel González, propietària Discos Local 3

El propietari d’un negoci de creació de figures amb plastilina, Jose Ignacio Sánchez, ha explicat que Martorell ha estat per a ell la primera parada de la temporada, i ha parlat de l’absència de fires artesanes. Per tant, ha dit, la de Martorell “ha estat ideal per ser el punt d’inici d’una temporada que esperem que sigui millor”.

La fira durarà fins les 20.00h i durant tot el dia ha vist passar gent entre les parades de roba, menjar i d’altres productes artesans.

Tarda de música a El Progrés

A la tarda ha estat el torn per les últimes sessions de les visites teatralitzades al Museu Municipal Vicenç Ros i per a l’actuació de la cobla Maricel a El Progrés. El grup, procedent de Sitges, ha estat dirigit per Francesc Gregori i acompanyat per la veu del tenor Andreu Miret amb Catalunya, terra de cants. El programa que han interpretat avui a Martorell està basat en Catalunya i la cobla és el gènere més exposat en el seu repertori. Temes com Muntanyes del Canigó, Cants d’infantesa i La Santa Espina han destacat en una actuació que ha estat presentada per David Puertas i que ha promogut la Secció Sardanista de Martorell.

L’actuació de Manu Guix a El Progrés ha tancat aquest vespre el primer dia de Fira de Primavera. El músic i compositor barceloní ja va ser a Martorell dijous, en un laboratori musical on va compartir la seva experiència i la seva trajectòria amb els alumnes de l’Escola Municipal de Música i la resta de públic.