‘Bona Gent’ de Quim Masferrer i la mostra de cultura popular fan bategar El Progrés

727

El Progrés ha estat l’epicentre de les activitats d’aquest primer diumenge de Fira de Primavera. Les colles de cultura popular han protagonitzat una mostra de balls i l’actor Quim Masferrer ha posat la cirereta a la jornada amb el seu Bona Gent. D’altra banda, els Amics de Sant Antoni han fet portes obertes a la seva seu, els Amics del Ferrocarril han muntat el seu trenet per als infants i a La Vila els artesans han instal·lat les seves parades.

La Fira de Primavera ha ofert avui activitats de tota mena i per a tots els públics. A les 12.00h, ha començat la mostra de balls de cultura popular de Martorell a la pista-jardí d’El Progrés amb la participació del Gegants de Martorell, els Cagrossos de Martorell, la Colla de Diables i Drac de Martorell, els Bastoners de Martorell i la Martukada. Al Cafè d’El Progrés es pot veure fins al 2 de maig l’exposició Ganes de tornar-vos a veure amb una vintena de parelles de gegants d’arreu, a més dels de Can Bros i del pont del Diable, detalla Josep Cetó, president de Gegants de Martorell.

Josep Cetó, president Gegants de Martorell

Mostra balls cultura popular. Foto: Grisphoto

Sota el pont d’Anoia, les famílies han pogut pujar al trenet de la Fira de Primavera de l’Associació Amics del Ferrocarril de Martorell, de 10.00 a 13.30h. Àngel López, secretari de l’entitat, explica que han muntat un tren de cinc polzades, anomenat així per la mida de la via, i amb un arrossegament de més de 700 kg. Els nens i nenes han viscut l’experiència amb molta il·lusió.

Àngel López, secretari Amics del Ferrocarril de Martorell

De 10.00 a 14.00h, a la plaça Maria Canela els Amics de Sant Antoni Abat han organitzat diverses activitats obertes al públic. Josep Vilella, tresorer de l’entitat, comenta que han tret diferents carros per carregar-los i descarregar-los de llenya, suro i lleteres. A més, un baster ha arreglat alguns elements de cuir dels carros i eines, i han aprofitat per fer un esmorzar traginer amb totes les mesures anticovid.

Josep Vilella, tresorer Amics de Sant Antoni

A La Vila, de 10.00 a 20.00h, s’ha pogut fer un tomb per les parades d’artesania i comprar algun dels múltiples productes i objectes que s’hi oferien.

Al Muxart Espai d’Art, s’ha fet, a les 12.00h, una visita familiar a l’exposició Elogi del malentès, organitzada pel Programa d’Arts Visuals de l’Oficina de Difusió Artística (ODA) de la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb l’Ajuntament.

El visitant s’insereix en un itinerari per obres de Mar Arza, Cabello/Carceller, Lúa Coderch, Kajsa Dahlberg, Anna Dot, Dora García, Andrea Gómez, Núria Güell, Alexandra Leykauf, Mariona Moncunill, Mireia Sallarès, Batia Suter i Pilvi Takala. La mostra romandrà oberta fins al 30 de maig. Els horaris d’obertura són els dijous i divendres, de 17.00 a 20.00h. Dissabtes, diumenges i festius, de 10.30 a 14.00h.

I aquesta tarda, a les 16.30h i a les 19.00h, ha arribat a El Progrés l’espectacle Bona Gent de Guerrilla Produccions i Quim Masferrer. L’humorista ha passat de nou per Martorell, un poble que coneix bé i hi arriba amb un espectacle en el que l’artista tira de beta d’una cosa que l’apassiona: parlar amb gent anònima. L’actor gironí ha homenatjat el públic i l’ha fet protagonista de l’espectacle.

Quim Masferrer, actor

Demà dilluns, la companyia Ponten-Pie presenta Loo a la Nau 2 de Ca n’Oliveres, a les 12.00 i a les 13.15h. Una peça de gran potència visual, i minimalista, on la plasticitat evoca imatges inèdites del desert i la seva formació.

“És un espectacle pensat per experimentar la proximitat del teatre i les sensacions d’una forma especial. Un document poètic i inèdit, mirat amb lupa, sobre el com i el perquè el vent desertitza, una peça de gran potència visual, i minimalista, on la plasticitat evoca imatges inèdites del desert i la seva formació”, apunta la responsable de comunicació de La Xarxa Martorell, Anna Porta.

Anna Porta, responsable de comunicació de La Xarxa Martorell

Aquest espectacle s’inclou en l’abonament de la temporada. Per a la resta de públic, els tiquets es poden adquirir a entrades.martorell.cat. I a les 19.00h, actuació de Laura Cruz dins el cicle M’Clàssics a El Progrés. La guanyadora del Concurs de Cant Josep Palet 2019 oferirà un recital on s’estrenarà una obra inèdita sobre un poema de Francesc Pujols, musicat per Raquel Garcia Tomàs.