‘My Mexican Bretzel’, premi Gaudí al Millor documental, es projecta divendres

270

My Mexican Bretzel és el diari íntim d’una dona de classe benestant il·lustrat per les filmacions casolanes del seu marit, un ric industrial, entre els anys 40 i 60 de segle passat. La pel·lícula, que es projecta aquest divendres, a les 19.00h, a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural, és un viatge a través de la vella Europa i un relat clàssic hereu dels melodrames de Douglas Sirk. Organitza el Cicle Gaudí de l’Acadèmia de Cinema Català i l’associació Cinema del Diable, amb el suport de la Regidoria de Cultura.

Amb My Mexican Bretzel, desdibuixant els límits entre realitat i la ficció, la cineasta catalana Núria Giménez Lorang, qui estarà present demà a la projecció, explora el concepte de la memòria a través d’un relat que esdevé un somni romàntic. Guanyadora del premi Gaudí al Millor documental, s’ha endut també els premis al Millor guió (una fita que només havia aconseguit un altre documental l’any 2010, Garbo, l’espia) i al Millor muntatge (compartit amb Cristóbal Fernández).

Poden reservar les entrades per assistir-hi en el següent enllaç. El preu de l’entrada general és de 4,50 euros, mentre que el preu de l’entrada reduïda (Socis del Cineclub, Majors de 65 anys i Carnet Jove) és de 3 euros. Hi haurà també un descompte 2×1 pels membres del Club La Vanguardia.