Fins al 28 de juny es poden presentar propostes als Pressupostos Participatius de Martorell 2021. Entitats i ciutadania poden formular les seves idees per millorar el poble al web decideix.martorell.cat o bé presencialment a l’Oficina dels Pressupostos Participatius d’El Círcol.

L’Ajuntament de Martorell ha apostat enguany per incorporar una vessant més social a la convocatòria i ampliar les temàtiques formulades, més enllà de les referides a inversions. “Degut a la pandèmia, a com ens ha afectat, a com ens pot seguir afectant i a la voluntat de donar-hi solució, inclourem idees de caire social”, ha expressat la regidora de Participació, Belén Leiva.

Belén Leiva, regidora de Participació

Una altra novetat és que “les persones que, tot i no estar ja empadronades a Martorell hi continuïn vinculades d’alguna manera a través d’associacions, també podran presentar propostes”. Una manera d’integrar “persones que mantenen el vincle amb la població i el sentiment de voler millorar-lo”.

Belén Leiva, regidora de Participació

La segona fase, del 29 de juny al 15 de setembre, serà de valoració tècnica de les propostes i de la seva reformulació, si s’escau. Finalment, la tercera serà la de votacions, des de l’1 d’octubre a l’1 de novembre (ambdós inclosos).

Belén Leiva, regidora de Participació

Paral·lelament a aquest procés participatiu adreçat a majors de 16 anys, també es faran els Pressupostos Participatius dels Infants i dels Adolescents. La regidora explica que “és tot un hàndicap organitzatiu, perquè hi ha un acte molt important per als infants, que és el dia de la votació conjunta. Fer-ho ara a finals de curs hagués estat molt complicat, així que hem decidit que durant el primer trimestre del proper curs s’elaborin les propostes a l’escola i que es presentin més endavant. Si és possible, a l’abril podríem fer la votació tots junts”.

Belén Leiva, regidora de Participació

Als Pressupostos Participatius dels Infants hi participen els alumnes de 4t, 5è i 6è de totes les escoles, mentre que als dels adolescents hi prenen part alumnes de 1r a 4t d’ESO.