Ja està als carrers una nova edició de L’Agenda, la publicació mensual municipal on apareix la programació i tota la informació de les activitats culturals i d’oci de les associacions, per tal d’estar al dia de tota l’actualitat de Martorell. Aquest mes hi trobaran l’entrevista a Joan Prat, fundador d’Ocularis, i Laia Prat, responsable de l’entitat a la nostra població. L’entitat amb delegació a Martorell té com a objectiu la formació de professionals oftalmològics a Moçambic i el Senegal.

A l’entrevista expliquen la situació d’accés a la medicina ocular en aquests països, la feina feta i els reptes de futur de l’ONG. Laia Prat destaca que, tot i que el 90% de les persones amb discapacitats oculars curables es troben a països en vies de desenvolupament, “el dia a dia a aquests països no està facilitat per a gent amb ceguera” i que “hi ha tendència a discriminar a la població vulnerable”. Joan Prat també afirma que la formació dels professionals en aquests països és l’objectiu de l’ONG i que “intentem que aprenguin a treballar en el seu entorn, ja que tenen una formació, tecnologia i recursos inferiors”.

Tota la programació i informació de les activitats de Martorell a l’abast

L’Agenda és una publicació en paper que permet consultar la programació de tots els actes que organitzen les entitats i l’Ajuntament de Martorell durant el mes, amb l’objectiu que tothom pugui estar informat de l’actualitat del poble.

A l’octubre es destaca, entre d’altres, l’espectacle organitzat per La Xarxa que convidarà a Dàmaris Gelabert a la Nau 2 de Ca n’Oliveres. A L’Agenda es troba la informació del lloc, data, preus, punts de venda i els organitzadors de totes les activitats, cursos i tallers, activitats destacades a la Biblioteca i exposicions que s’organitzen a Martorell.

Aquesta publicació es troba de manera gratuïta a més d’una seixantena de comerços i als diferents equipaments públics, i s’imprimeix en paper reciclat. A més, es pot consultar en línia al Canal de Notícies de Martorell.

Agenda octubre 2019