Nous cursos d’informàtica i Internet del Punt Òmnia

199

El Punt Òmnia de Martorell, servei de la Xarxa Òmnia del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat amb col·laboració de l’Ajuntament, posa en marxa el programa d’activitats de primavera 2021 per a aquest trimestre. La programació començarà després de la Setmana Santa, amb set propostes sobre noves tecnologies.

La més sol·licitada és els ‘Tràmits online’, una activitat oberta, amb cita prèvia, els dilluns de 09.30 a 13.00h, en la que tothom qui ho necessiti pot realitzar els tràmits personals en línia amb suport professional. També tenen molta demanda els cursos ‘Descobrir les TIC nivell 0’, els dimarts d’11.15 a 12.30h i els dijous de 10.30 a 11.45h, per a persones sense formació en les noves tecnologies de la informació i comunicació, que tinguin ganes d’aprendre i que puguin ser autònoms a l’hora de fer servir un dispositiu, explica Sergi Aragonès, responsable del Punt Òmnia a Martorell.

Sergi Aragonès, responsable Punt Òmnia Martorell

Un altre dels grups que acostuma a tenir molt seguiment és el ‘Dissenya i edita’, els dijous de 12.00 a 13.30h. S’hi farà una petita iniciació a aspectes com ara el disseny i edició, el programari d’edició de vídeo, imatge, fotografia, disseny gràfic de web, disseny 3D. També es posarà èmfasi en el suport d’aprenentatge de les aplicacions del telèfon mòbil.

D’altra banda, ‘Ocupabilitat SOC’, els dimarts de 9.30 a 11.00h, amb inscripcions a través del SOC), servirà per conèixer drets i deures dels treballadors, aprendre a fer servir un ordinador, elaborar un CV i la cerca de feina en línia.

Finalment, el Punt Òmnia aposta pel treball comunitari amb ‘L’Espai de Trobada’, els dimecres de 12.00 a 13.15h, un grup de debat i treball per parlar de seguretat i de privacitat, programari lliure i necessitats de la població des de la vessant comuniuitària i les TIC. I també, com explica Aragonès, el grup de dones ‘DonesTIC Somnia’, els dijous de 9.15 a 10.15h. Com a novetat del trimestre, ha sorgit el grup ‘Els Convents en línia’.

Sergi Aragonès, responsable Punt Òmnia Martorell

Per a més informació i inscripcions, cal adreçar-se al Punt Òmnia de forma presencial al Complex Educatiu Torrent de Llops (carrer de Josep Tarradellas, 11), al telèfon 93 775 25 38 o al mail martorell@xarxaomnia.gencat.cat. Les inscripcions es faran del 6 al 8 d’abril, i tots els grups estaran limitats a sis places a causa del protocol COVID-19.