Oberta la inscripció de les colles al Carnaval de Martorell fins al 29 de gener

544
Carnaval 2022 (imatge: GrisPhoto)

La Regidoria de Cultura ha obert el termini d’inscripció de les colles al Carnaval. Per participar a la rua i al Concurs de Disfresses caldrà emplenar un formulari d’inscripció i lliurar-lo, via presencial o telemàtica, fins al 29 de gener. El carnestoltes martorellenc se celebrarà el dissabte 18 de febrer a la tarda i tindrà com a lema ‘Activa’t’.

Cada colla interessada haurà d’omplir un full d’inscripció descarregable aquí o que trobarà al web Martorell.cat i a Patronatmartorell.cat. Haurà d’especificar el nom de la colla i de la disfressa; el nom del seu responsable; el número de participants i dels que es quedaran al sopar a Ca n’Oliveres; les dades del vehicle (en cas de portar-ne); especificar si es vol llogar un equip de so -o si la colla en portarà de propi o no en portarà-, i designar el representant de la colla que serà jurat del Concurs. El full s’haurà d’enviar de manera presencial a les oficines del PMSAPM o bé en línia (com a instància general, dins del catàleg de tràmits de la seu electrònica del Patronat) fins el 29 de gener.

El Carnaval començarà a les 17.00h al carrer del Mur amb la concentració de les colles participants i un recorregut per les avingudes de Pau Claris i Germans Martí; la plaça del Vi; la rambla de Les Bòbiles; el carrer de Jacint Verdaguer; de nou la rambla de Les Bòbiles i la plaça del Vi; la carretera de Piera; l’avinguda de Montserrat i Ca n’Oliveres. A les 21.00h, Ca n’Oliveres acollirà el lliurament de premis del Concurs de Disfresses i el sopar, amb una sessió musical familiar. A la 01.00h, hi haurà la sessió golfa.

Quant als premis, el regidor de Cultura, Andreu González, explica que “l’any passat vam introduir un increment molt notable en la quantia, que va passar de 2.000 a 10.000 euros”. Aquest any la gran novetat són les dues tipologies de premis: a la millor colla (primer premi de 2.000 euros; segon de 1.750; tercer de 1.500 i quart de 1.250), i els premis especials: a la millor disfressa, millor carrossa i millor coreografia (1.000 euros cadascun) i el Premi Activa’t (500 euros). Només es concedirà un premi per cada colla o comparsa.

Andreu González, regidor de Cultura de l'Ajuntament

El jurat el composaran el president del PMSAPM, el secretari del jurat i un representant de cada colla. “No serà un jurat especialitzat, sinó els mateixos participants de la rua, les colles, qui decideixin els guanyadors dels premis”, diu González.

Andreu González, regidor de Cultura de l'Ajuntament

El regidor de Cultura explica que després de dues cites marcades per la pandèmia “enguany estem en condicions de tornar a comptar amb més de 2.000 participants i superar les 30 colles”. González fa una crida “a la participació i al civisme”.

Andreu González, regidor de Cultura de l'Ajuntament

Per a qualsevol dubte, la Regidoria de Cultura posa a disposició el telèfon de contacte 93 775 00 50 (extensió 5892 o bé la 5928), o el correu electrònic cultura@martorell.cat. A xarxes, es convida tothom a compartir vídeos i imatges amb el hashtag #CarnavalMartorell.

FULL D’INSCRIPCIÓ DE LES COLLES AL CARNAVAL 2023 DE MARTORELL