Obertes les inscripcions per participar a la 6a edició del concurs ‘Llegir té premi’

247

Inscripcions obertes al concurs ‘Llegir té premi‘, promogut per la Direcció General de Creació, Acció Territorial i Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb la plataforma escolar de foment de la lectura Legiland. S’adreça a tots els nens i nenes, d’entre 8 i 16 anys, amb l’objectiu de fomentar la lectura infantil i juvenil durant l’estiu.

Els participants podran seleccionar diferents lectures entre els 740 títols en català, castellà, anglès i de lectura fàcil que es troben disponibles tant a la Biblioteca Martorell com a la plataforma Legiland Club. També optaran a guanyar diferents premis en funció del nombre de lectures realitzades i la posterior verificació de la comprensió lectora d’aquestes obres, segons detalla la tècnica de la Biblioteca Martorell, Josefina Canals.

Josefina Canals, tècnica Biblioteca Martorell

Els participants seran repartits en dues categories: de 8 a 11 anys i de 12 a 16 anys. La inscripció es pot fer a través de l’enllaç (llegirtepremi.cat) i romandrà obert fins al 29 d’agost. Els participants hauran de tenir el carnet de la Biblioteca. També es podran formar equips, un cop començat el concurs, integrats per un mínim de dues persones i un màxim de 10. El concurs es divideix en tres etapes. La primera comprendrà del 28 de juny al 18 de juliol, la segona del 19 de juliol al 8 d’agost i la tercera del 9 d’agost al 29 d’agost.

Els lectors més actius podran aconseguir premis virtuals i físics, com ara rellotges intel·ligents, lots de llibres o tauletes. “Esperem que tota la canalla de Martorell s’apunti, ja que és un bon moment de descans i també per desconnectar i obrir-nos a altres iniciatives i maneres d’enriquir-nos com a persones”, comenta Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca de Martorell. Un dels aspectes que s’han de tenir en compte és que no es permeten usuaris duplicats i que, si es detectés algun cas, el sistema desactivaria el compte més antic.

Josefina Canals, tècnica Biblioteca Martorell

El lliurament de premis no es farà públicament, sinó que els participants hauran d’anar a la Biblioteca per recollir els diferents premis. En finalitzar el concurs, cadascú podrà accedir al rànquing final i comprovar la seva posició.