Obre la Setmana de la Gent Gran amb una vintena de propostes

615
Inici Setmana de la Gent Gran

La 35a Setmana per a l’envelliment actiu i de la gent gran s’ha posat en marxa aquest dilluns a l’Auditori Joan Cererols. Ha estat amb una xerrada sobre la recuperació de l’arxiu fotogràfic històric de Martorell que duu a terme Ferran Porta, i amb una sessió en línia de La Universitat de l’Experiència. La regidora Cristina Dalmau ha lloat la gent gran del poble pel seu caràcter actiu i els ha convidat a participar en tots els actes.

“A Martorell tenim una gent gran molt activa. Tots vosaltres en sou una bona mostra, que heu vingut aquí un dilluns a les 10.00h en el moment en què iniciem les activitats de la Setmana de la Gent Gran, plena d’activitats, i que tancarem diumenge amb el dinar de germanor”, ha dit Dalmau en la intervenció que ha obert els actes.

Cristina Dalmau, regidora de Gent Gran

Dalmau ha convidat tothom a participar-hi activament al llarg d’aquests set dies: “La Setmana de l’any passat ja va ser bastant normal, però aquesta ja serà normal del tot i estem contents, perquè des de la Regidoria hem recuperat quasi totes les activitats que veíem fent”.

Cristina Dalmau, regidora de Gent Gran
Inici Setmana de la Gent Gran

També han intervingut els respectius presidents dels Esplais de La Vila i Buenos Aires, Víctor Pujol i Francisca García. Pujol ha destacat el compromís total de l’Esplai amb la Regidoria en l’organització d’activitats, i ha recordat al col·laborador i membre de junta de l’Esplai Magí Pàmies, mort recentment.

Víctor Pujol, president de l'Esplai La Vila

García fa molt poc que ostenta el càrrec: “Acabo de començar, però espero que puguem fer moltes coses. A Martorell hi ha molta gent gran activa, es fan moltes activitats i encara se’n poden fer més”, ha dit.

Francisca García, presidenta de l'Esplai de Buenos Aires
Inici Setmana de la Gent Gran

La Setmana s’ha estrenat amb la xerrada de Ferran Porta i el seu fill Carles Porta, dues de les tres generacions de fotògrafs de la família. Actualment estan actualitzant l’arxiu fotogràfic familiar, composat per més de 2.100.000 imatges de Martorell i de la seva gent, des de mitjans dels anys 30 del segle passat. Els han acompanyat en els comentaris Estrella Ferrer, Alfred Mauri i Josep Maria Calaf.

Després ha començat una connexió en línia amb el professor a la Fundació de la UAB Toni Raja, qui ha parlat del món Mediterrani i l’Orient Mitjà (1945–1979). Això és una de les sessions de la Universitat de l’Experiència. A la tarda, la psicòloga del Servei Informació i Atenció a la Dona de Martorell (SIAD) Carmen Cordón imparteix la sessió ‘Dones celebrant la vida’, a l’Esplai de Gent Gran de la Vila.

La programació de la Setmana

Dimarts 18 d’abril hi haurà la xerrada ‘Tinc mala memòria, o alguna cosa més? M’haig de preocupar?’ a càrrec d’Oriol Nicolàs, neurobiòleg, director de desenvolupament estratègic d’Alcura Health, a l’Auditori. A les 17.30h, ball a El Progrés, a càrrec dels grups de ball del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM), El Progrés i els dos esplais. A la mateixa hora, a l’Auditori, xerrada titulada ‘Obesitat: la pandèmia més gran del segle XXI’ amb Anna Fosch Masllovet, biomèdica especialitzada en neurociències per la UdL.

El 19, de 10.00 a 13.00h, ‘Circuït de salut’ a l’Esplai de Buenos Aires, on es parlarà del control metabòlic, dermatologia, higiene bucodental, higiene íntima i sol pelvià, sistema osteoarticular, estètica, assessorament d’òptica, ortopèdia i audiologia. Serà a càrrec de l’Equip Atenció Primària Martorell, Grup Som Farmàcia, el PFI de Comerç, Sant Jordi Òptica, ortopèdia i audiologia, Xarxa Bon Veïnatge i Unitat Gent Gran Activa Municipal. Amb inscripció i invitació prèvia imprescindible a recollir a Grup Som Farmàcia i Esplais Municipals Gent Gran la Vila i Buenos Aires, destaca Dalmau.

A les 16.30h, a l’Esplai de Gent Gran de Buenos Aires, hi haurà la xerrada ‘Consulta oberta i assessorament sobre consum’ a càrrec de Ferran Riera de l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC).

El 20 d’abril, a les 10.00h, es programarà una pràctica de gimnàstica suau als jardins de l’Enrajolada amb el Grup En Forma de l’Esplai de Gent Gran La Vila, amb la col·laboració de la Fundació La Caixa.

A les 11.00h, Trobada del grup ‘Lectura sense edat’. Si tens nets o netes a les escoles, pots col·laborar-hi motivant-los a llegir i que ho facin millor. Participaran les escoles Vicente Aleixandre, Lola Anglada, La Mercè i la Unitat Gent Gran Activa, i tindrà lloc a l’Esplai Municipal de la Gent Gran de Buenos Aires.

També és previst un cinefòrum amb La boda de Muriel, a les 17.00h, a càrrec de Marc Balançó de CIMAE SCCL, a l’Auditori Joan Cererols. I a les 18.30h, la xerrada ‘Problemes de memòria en l’envelliment’ amb Astrid Llorens, psicòloga sanitària i neuropsicòloga de la Residència Anoia, a l’Esplai de Gent Gran la Vila.

El 21 d’abril, a les 16.30h, hi haurà Bingo Virtual a l’Esplai de Gent Gran de Buenos Aires. I l’endemà, a les 18.00h, sessió teatral a El Progrés amb Fora nirvis del Grup Somnis.

La cloenda serà el 23 d’abril amb la Trobada de Primavera de la Gent Gran, a les 13.30h, a Ca n’Oliveres. Amb les actuacions de Daniel Cerdà a la Nau 1, Cor Inovyn a la Nau 1 i música i ball a càrrec de Beto Tejada a la Nau 2. Des de les 11.00 a les 13.00h, els assistents a la trobada poden visitar els estands dels Esplais de Gent Gran, Puntaires de Martorell i Grup de Ioga del PMSAPM.

Les invitacions gratuïtes es poden recollir a les Oficines d’Informació Ciutadana i als Esplais.