El masculí del CH Martorell guanya a casa en l’estrena de la fase de permanència

558
CH Martorell

El primer equip masculí del Club Handbol Martorell va guanyar dissabte el Joventut Mataró per (21-20) i s’ha embutxacat els dos primers punts de la segona fase de lliga. Els groc-i-negres s’han allunyat dels tres últims llocs del grup A per la permanència, els qui donen accés al descens.

Després d’una primera meitat igualada, els porters van ser els protagonistes dels primers minuts del segon temps. A l’equador del segon període, el resultat es mantenia igualat, però Enric Utiel va avançar els martorellencs a l’electrònic. A dos minuts per al final, els de Christian Stahringer seguien per davant i malgrat que els mataronins van veure porteria, la bona gestió del desenllaç va permetre a la plantilla martorellenca assegurar-se un triomf molt important.

L’entrenador Christian Stahringer ha reconegut que el bon treball defensiu i la fiabilitat a la porteria van ser determinants per a la victòria i ha admès l’alegria pel triomf: “Sabíem de la importància de començar sumant a casa, va ser un partit molt dur amb errors per part dels dos equips”.

Christian Stahringer, entrenador CH Martorell

Amb aquests dos punts, els groc-i-negres en sumen sis i escapen dels tres últims llocs, pels quals perdrien la plaça a Primera Catalana.

En clau femenina, el primer equip groc-i-negre va perdre diumenge a la pista de l’Handbol Terrassa (32-28) en l’última jornada de la segona fase de competició, la de permanència. Les de Jordi Florenza van caure en un partit on, malgrat tot, van oferir una bona imatge.

Per a l’entrenador martorellenc, tanquen la lliga regular amb un bon gust de boca pel que fa al seu joc. “Va ser un molt bon partit, estic content per l’esforç i l’actitud de l’equip”, ha confessat.

Jordi Florenza, entrenador CH Martorell

El club espera ara la resolució de la federació espanyola per saber si baixarà o no a Primera Catalana.

Victòria clau per la permanència

El primer equip del Sala5 Martorell va guanyar dissabte el FS Gran Canaria (3-4) i ha assolit el seu objectiu en la seva visita a les Illes Canàries, que era el de puntuar contra qui és el cuer de Segona Divisió. Ara, amb 25 punts i vuit per sobre dels llocs de perill, els vermells respiren una mica més tranquils.

A gran Canària, els de Víctor González van començar per davant en el marcador gràcies als gols de Malik i Pau Albacete, als quals va respondre-hi el local Adri Orellana. Ferran Ruiz i Pavel Pérez van ampliar el seu domini amb dos gols tot just abans del descans. En la represa, Jon i Martos van escurçar diferències, van fer el 3 a 4, però els vermells no van cedir més terreny i van aconseguir tancar un triomf tan útil com necessitat.

La victòria de dissabte va trencar una ratxa de set jornades seguides sense guanyar, en què els de Víctor González havien sumat dos empats.

Segueixen prop de la Superlliga

En futbol, el primer equip masculí del Club de Futbol Martorell va empatar dssabte contra el CP Sarrià (1-1) i es queda a només quatre punts dels llocs d’ascens directe a la Superlliga, malgrat haver perdut una plaça a la classificació.

Alfredo Trejo i Carles Güell van protagonitzar les accions més clares de la primera meitat, posant a prova el porter barceloní Alejandro Pascual, qui va evitar que es desfés la igualtat inicial. En la represa, Lluís Viñas va avançar el seu equip en la primera oportunitat que va tenir, ben entrada la segona meitat. Però els blanc-i-vermells no es van rendir i van intentar aprofitar les ocasions que van generar. Víctor García Cobos va transformar una oportunitat a les acaballes i va donar un punt a l’equip martorellenc.

Segons explica l’entrenador Javi Gómez, van evitar copiar el joc dels barcelonins, però creu que el punt que van sumar és curt per al que van meréixer, “vam tenir moltíssimes ocasions, vam tirar molts cops i ens vam adaptar bé al cam que ells teníem”.

Javi Gómez, entrenador CF Martorell

Ara, han quedat a la vuitena plaça i només han perdut un punt respecte les places d’ascens directe. En femení, derrota del primer equip blanc-i-vermell contra el CD Ribes (2-3) per al primer equip blanc-i-vermell, que es queda amb 16 punts i és penúltim.

En bàsquet, el primer equip del Club Bàsquet Martorell va perdre contra el CB Almozara (81-83) en l’última jornada a casa de la temporada. Els de Jordi Pi van haver de recórrer a la pròrroga per resoldre la penúltima jornada del curs. La primera meitat va començar amb força errors per part dels dos equips. Els aragonesos, defensant en zona i provant-ho des de la línia de tres punts, i els martorellencs amb poc ritme, sense estar endollats. Albert Vicente va ser la referència del primer quart, posant el 19 a 22 al marcador.

En el segon quart, els visitants van dominar millor el joc i el ritme i van aprofitar les errades dels blaus. A un minut per al descans, van aconseguir el màxim avantatge, que era de set punts, i van estirar-lo fins al 32 a 41. En la segona meitat, els aragonesos van seguir per davant en el marcador, resistint els intents dels martorellencs per escurçar distàncies i el tercer quart es va tancar amb el 56 a 59.

L’últim quart va tenir de tot, sobretot alternances a l’electrònic. Alberto Vicente va capgirar el marcador a més de set minuts per al final i el va serguir Pol Saiz amb un triple. Mentre els visitants es desinflaven, els locals anaven guanyant rèdits i es van posar dos punts per davant a un minut i mig per al final. Dos tirs lliures d’Allende va permetre als aragonesos  empatar el partit i forçar la pròrroga. En els minuts afegits, cap dels dos equips va tenir més de dos punts d’avantatge i, finalment, la victòria va escapar-se de Martorell.

Tal i com ha exposat el tècnic Jordi Pi, els hagués agradat “tancar el darrer partit a casa amb victòria. Vam competir, vam estar bé i ara esperem al proper partit”.

Jordi Pi, entrenador CB Martorell

Aquesta derrota, però, és del tot intranscendent per als martorellencs, que ja van assegurar la permanència a la lliga EBA fa unes setmanes.

En waterpolo, l’absolut masculí del CN Martorell ja ha començat la segona fase de la competició, en què s’enfronten al CN Banyoles i que enfronta els dos darrers classificats de Primera Divisió (els banyolins i la Creu Groga) amb els dos primers de Segona Divisió (els martorellencs i el CN Igualada). En aquesta primera semifinal, els martorellencs van perdre a casa (8-9). En la tornada, que es jugarà el proper dissabte 22 d’abril, intentaran capgirar aquesta derrota.