Obre portes ‘Processos’ per conèixer les creacions d’artistes del Baix Nord

1309
'Processos'

La Regidoria de Cultura i l’associació Obertencanal han inaugurat aquest divendres Processos al Muxart Espai d’Art. Mostra el resultat de les creacions de diferents artistes del Baix Llobregat Nord, que des del 7 de juny han estat desenvolupant-les a porta oberta en el mateix equipament. A l’acte hi ha assistit el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Andreu González, i la regidora de Promoció Econòmica i Comerç, Rosa Cadenas. L’exposició es podrà visitar fins al 24 de setembre.

Processos posa l’accent en la importància del procés creatiu com a element principal de tot fet artístic. Per primer cop, el Muxart, Espai d’Art i Creació Contemporanis ret homenatge al seu nom convertint-se en un indret de creació artística real, on els participants han intercanviat idees individuals i col·lectives, i han treballat el seu art in situ.

Els comissaris de l’exposició són Rafa Haro i Laura Bel, membres d’Obertencanal. Haro ha comentat que volen “apropar la creació contemporània al Baix Llobregat Nord i potenciar la creació jove i emergent”. Bel ha dit que “va sorgir perquè el Muxart trobava a faltar la part de creació i vam decidir convertir aquestes sales expositives en estudis d’artistes. Durant sis setmanes, els han fet seus i els han transformat”. LALTRE Col·lectiu, Edo García, Mho Dueñas, Sibux i Júlia Ruiz Matas són els artistes que hi han pres part.

Rafa Haro i Laura Bel, comissaris de l'exposició

Uxía Campo, membre de LALTRE Col·lectiu d’Olesa i Esparreguera, ha explicat que, juntament amb Gerard Sancho, Vanessa Hermosilla i Antonio Cortijo, han creat una performance expositiva i participativa que emula “un espectacle que representa les falses il·lusions, les esperances, la realitat contra la publicitat”. “Hem creat un espai on cadascú pugui treure les seves pròpies conclusions”.

Uxía Campo, artista i membre de LALTRE Col·lectiu

El projecte d’Edo García d’Esparreguera és una instal·lació que parteix de la pregunta ‘I tu a què tens por?’. “Vaig convidar la gent a enviar-me les seves pors a través d’un formulari de Google i vaig rebre 150 respostes. En base a això vaig fer l’exposició reflectint aquestes pors a través d’uns miralls”. “La idea és provocar empatia amb les pors dels altres per tal de conversar sobre aquestes i naturalitzar-les”.

Edo García, artista

El plaer és el concepte principal de l’obra collage de Júlia Ruiz de Collbató. “Em va sorgir de diferents autores que he estat llegint i de gent a la qual admiro, que transmeten aquest poder de sentir el plaer. Tot aquest procés que he estat treballant m’ha ajudat a descobrir-me a mi mateixa en relació a aquest concepte”, ha descrit.

Júlia Ruiz, artista

“Els meus processos creatius sempre estan vinculats els uns amb els altres. Arran de l’última obra he anat traient aquesta. El vidre m’ha permès jugar amb el concepte de captivitat, d’estar com en una peixera. Els animals que capturem per exhibir-los. Això, però, aplicat al món de la dona, que és el concepte que habitualment tracto”, ha definit la pintora martorellenca Mho Dueñas.

Mho Dueñas, artista

I el també martorellenc David Pérez (Síbux), especialista en fotografia analògica, ha mostrat “imatges de La Vila que he estat intervenint amb tècniques experimentals, com per exemple, revelat en paper amb un polvoritzador, fotogrames, brodat de fotos i també tècniques centenàries com l’anotipia o l’antotipia”.

David Pérez (Síbux), artista