Persones en situació d’atur es formen en conducció de carretons al Molí Empresa

334
Curs carretons

Una quinzena de persones en situació d’atur han participat aquesta setmana en una nova edició del curs ‘Operador de carretons elevadors’ al Centre de Promoció Econòmica de Martorell. L’objectiu ha estat formar-se per la millora de les seves condicions d’accés a l’àmbit laboral i obtenir el carnet acreditatiu.

El Centre de Promoció Econòmica de Martorell continua amb les accions formatives transversals per millorar l’ocupabilitat de persones en situació d’atur ‘Adapta’t’, amb la realització del curs de ‘Operador de carretons elevadors’, un dels cursos amb més demanda entre els usuaris del servei. Aquestes formacions, gratuïtes i promogudes pel Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, estan destinades a facilitar l’aprenentatge de persones inscrites al Servei Local d’Ocupació de Martorell.

Els alumnes aprenen a desenvolupar les tasques d’operador de carretons amb seguretat, conèixer la legislació en matèria de prevenció de riscos laborals, les obligacions i drets de la conducció de carretons elevadors i plataforma elevadora, així com les modalitats, condicionants i riscos associats a les distintes operatives dels equips i entorns.

Aquesta formació ha tingut una durada de vuit hores estructurades en dues sessions: una sessió de quatre hores de continguts teòrics, que va tenir lloc dilluns al Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner, i una sessió de quatre hores de pràctiques a les dependències de la Brigada Municipal, que s’han dut a terme els dies 6, 7 i 8 de juliol en grups de cinc persones.

En finalitzar el curs, els alumnes han obtingut el carnet d’operadors de carretons i plataforma elevadora, i el diploma oficial d’assistència del curs per l’empresa Linx Consulting Formació i RRHH, encarregada d’impartir la formació.