Obren inscripcions al Mercat d’Intercanvi i Segona Mà, que s’amplia a cent parades

623
Mercat d'Intercanvi i Segona Mà

Ja són obertes, a la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Martorell, les inscripcions per disposar d’una parada al 12è Mercat d’Intercanvi i de Segona Mà. L’organització n’amplia la convocatòria a un centenar, d’adquisició gratuïta per a tota persona física major d’edat no vinculada al comerç i per a entitats locals sense ànim de lucre. La cita serà el dissabte 26 de novembre, de 10.00 a 14.00h, a la rambla de Les Bòbiles.

El Mercat és un esdeveniment de la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament que vol facilitar l’intercanvi i la compra-venda d’objectes usats entre particulars, per allargar-los la vida i evitar que esdevinguin un residu innecessari, promovent un consum responsable i la sensibilització sobre la prevenció de residus.

“A tot objecte ja fabricat i que encara està en bon estat li hem d’allargar la vida, aquest és l’objectiu del Mercat” apunta la tècnica de Medi Ambient Glòria Carrera. Convida tothom “a passejar, tafanejar, comprar, vendre o intercanviar” en un esdeveniment que pot ser una oportunitat per trobar objectes buscats i que no val la pena comprar, o bé desprendre’s dels que ja no fem servir, intercanviar-los per algun altre o per treure uns diners.

Glòria Carrera, tècnica de Medi Ambient de l'Ajuntament de Martorell

El Mercat s’organitza des del 2012 -als primers temps com a mercat de segona mà i amb edicions bianuals-, i des del 2015 amb una edició anual al novembre durant la Setmana Europea de la Prevenció de residus. Ara feia dos anys que no es feia per la pandèmia.

La cita arriba amb novetats. Per exemple, que es passarà “de 80 a 100 parades, perquè pensem que hi haurà molta gent que haurà acumulat objectes a casa seva i que tindrà ganes de vendre o d’intercanviar-los”.

D’altra banda, la inscripció es farà prioritàriament en línia a la seu electrònica, omplint un formulari específic d’inscripció”. Per a qui no se’n surti, “es pot demanar cita prèvia a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) al carrer del Mur 61, i els ajudaran a fer el tràmit.

Glòria Carrera, tècnica de Medi Ambient de l'Ajuntament de Martorell
10è Mercat d'intercanvi i segona mà
10è Mercat d’intercanvi i segona mà

Es respectarà estrictament l’ordre d’entrada per registre i quan s’hagin cobert totes les places i n’hi hagi 10 a la llista d’espera, es tancaran les inscripcions. Carrera recomana a les persones que vulguin ubicar-se en parades contigües “que s’inscriguin alhora”.

Amb la plaça confirmada, l’organització reservarà un espai de 2,5 x 1,5 metres, una taula d’1,8 x 0,9 m i una cadira. Per més informació, es pot escriure a mambient@martorell.cat, trucar al 93 775 34 34 o dirigir-se al web martorell.cat/mercatintercanvi. Per escatir qualsevol altre aspecte del Mercat, consultar les bases reguladores.

Quins articles es poden exposar i quins no?

Els articles que es poden intercanviar o vendre són llibres; discs; DVD’s; pel·lícules; instruments musicals; material informàtic; eines; roba i complements; material per a nadons i infants; parament de la llar; mobles; electrodomèstics i aparells elèctrics i electrònics; material esportiu; jocs; joguines i disfresses; eines; material de jardineria i plantes; material de bricolatge; objectes d’artesania i altres.

Glòria Carrera, tècnica de Medi Ambient de l'Ajuntament de Martorell

No està permès intercanviar ni vendre en aquest mercat productes que siguin nous, aliments, que siguin perillosos o nocius per a la salut, per al benestar de la població, per al medi ambient o per a la qualitat i neteja dels espais públics; productes o restes d’estoc; objectes que puguin considerar-se bèl·lics, sexistes o de contingut eròtic o sexual; productes manufacturats artesanalment amb l’objectiu de ser venuts ni objectes propis de col·leccionistes o brocanters.

Glòria Carrera, tècnica de Medi Ambient de l'Ajuntament de Martorell

Queda estrictament prohibida la venda de productes que no siguin de segona mà, així com la venda professional.

12è Mercat d’Intercanvi i de Segona Mà