L’Ajuntament organitza dijous una jornada sobre els joves i la salut mental

835

L’Ajuntament, amb el suport de l’Hospital Sagrat Cor i l’Associació per la Salut Mental del Baix Llobregat Nord, organitza dijous 3 de novembre, a les 18.00h, a l’Espai Jove la jornada ‘Joves i salut mental. Què hi pot aportar la comunitat?’. L’objectiu és aprofundir en la realitat de la salut mental dels joves després de la pandèmia, i com les entitats, serveis i persones que hi tenen contacte poden esdevenir agents afavoridors per al seu benestar.

La salut mental és un tema d’actualitat a causa de les conseqüències de la pandèmia en el benestar emocional de la població. La regidora de Benestar Social, Cristina Dalmau, recorda que “un dels col·lectius que més han patit les conseqüències dels confinaments és el dels joves, pel que fa a l’impacte emocional degut a la manca de relació i socialització, elements claus en la formació de la seva personalitat”.

Davant aquesta situació “és necessari posar-los en el centre del nostre interès i poder abordar aquestes situacions des d’una perspectiva àmplia, que concebi el jove en totes les seves dimensions i no només des de la detecció i tractament de la malaltia”.

Cristina Dalmau, regidora Benestar Social

Per tal de treballar des d’aquesta mirada, s’ha constituït la Taula per la Discapacitat i la Salut Mental, “eina fonamental per planificar, estructurar i desenvolupar les polítiques integrals de discapacitat i salut mental del municipi”, apunta la regidora.

La Taula és “una de les accions transversals incloses en el Pla Municipal per la Salut Mental i la Discapacitat (2022-2030), fruit de la participació i consens de persones i famílies afectades, entitats, serveis i professionals”.

“Uns dels valors fonamentals d’aquest pla ha de ser, precisament, abordar les necessitats des d’una mirada centrada amb la persona i amb la participació dels diferents agents per poder assolir una visió integral, transversal i inclusiva”.

Segons Dalmau, per poder donar resposta a aquesta realitat actual dels joves, “creiem que és un moment clau perquè les entitats, serveis i persones que hi teniu contacte pugueu esdevenir en un agent afavoridor pel seu benestar emocional”.

Cristina Dalmau, regidora Benestar Social

A la jornada hi intervindrà Maite Deamo, presidenta de l’Associació per la Salut Mental del Baix Llobregat Nord, el Dr. Carles Franquelo, director mèdic de l’Hospital Sagrat Cor Germanes Hospitalàries de Martorell, i l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa.

Es donarà pas a la xerrada ‘Què fem amb el malestar emocional? Qui, com i quan abordar-lo’, a càrrec de Roger Ballescà, psicòleg del Centre de Salut Mental Infanto Juvenil de Martorell. I al col·loqui ‘Trenquem tabús, parlem de salut mental amb joves’, dinamitzat per Marta Escorigüela, coordinadora Associació per la Salut Mental del Baix Llobregat Nord. L’acte clourà amb un torn obert de preguntes.

Reserva de places