Ocularis celebra dissabte un concert solidari amb l’actuació de tres grups locals

581

L’ONG Ocularis celebrarà aquest dissabte 30 de juliol a partir de les 21.30h, un concert solidari als jardins de l’Enrajolada-Casa Museu Santacana. Hi participaran tres grups martorellencs, Iced Humans, Smooth i Timón Republik, i el preu de l’entrada serà de 3 euros. L’entitat vol destinar els diners obtinguts a un nou projecte solidari, que podria orientar-se als camps de refugiats de Grècia o bé a combatre el càncer infantil a Moçambic.

Ocustic és el nom de la segona cita musical i solidària que organitza aquesta ONG a la població, i que comptarà, a més de la participació dels tres grups locals, amb un servei de bar i entrepans. L’entrada costarà 3 euros i, tal i com explica la representant d’Ocularis Laia Prat “tenim dos projectes entre mans: a Nampula (Moçambic) per combatre l’elevada incidència del càncer infantil que hi ha a la zona, o bé cap als camps de refugiats de Grècia. En algun d’aquests dos tenim previst destinar els diners recaptats”.

Projectes de salut visual a l’Àfrica

Ocularis és una entitat sense ànim de lucre que fa formació oftalmològica i òptica a països en vies de desenvolupament de l’Àfrica Subsahariana, concretament a Moçambic –on hi treballen des de fa 6 anys- i a Senegal, des de en fa tres. La seva principal missió és millorar la salut visual en aquests països i facilitar-ne un accés igualitari a la població. Una de les accions habituals és portar oftalmòlegs cap a l’Àfrica per formar els professionals d’allà, més mancats de recursos per a poder exercir la seva feina.