Òmnium Pla de Montserrat s’adhereix al programa Voluntariat per la llengua

1179

Òmnium Pla de Montserrat, que engloba les poblacions de Martorell, Sant Andreu de la Barca, Castellví de Rosanes, Sant Esteve Sesrovires, Abrera, Olesa de Montserrat, Esparreguera i Collbató, ha formalitzat l’adhesió amb el programa Voluntariat per la llengua (VxL). Amb aquesta col·laboració, el VxL, gestionat al territori pel Centre de Normalització Lingüística (CNL) Ca n’Ametller del Consorci per a la Normalització Lingüística, suma una nova entitat amb qui treballar conjuntament amb un objectiu comú: estendre l’ús de la llengua catalana.

Jordi Gibert, membre d’Òmnium Pla de Montserrat, assegura que “el català és un tema sensible en el qual treballem tot l’any per tal de fomentar-lo i fer que cada dia el pugui parlar més gent. Era lògic unir esforços i promoure totes les iniciatives conjuntes en benefici del català”. “Òmnium Pla de Montserrat té gairebé 2.000 socis que podem ser activites del català i buscar persones que s’impliquin perquè sigui una llengua d’ús diari”.

Jordi Gibert, membre Òmnium Pla de Montserrat

Òmnium Cultural és una entitat sense ànim de lucre que defensa els drets civils i les llibertats dels catalans. Des del 1961, treballa per fomentar la llengua catalana, la cohesió social, l’educació i la cultura i té com a objectiu construir, a través d’aquests valors, una societat activa, crítica, integradora i cívica. L’entitat impulsa campanyes de denúncia i sensibilització, esdeveniments i projectes culturals, de cohesió social i d’educació.

“Tant el CNL com Òmnium tenim diferents programes que treballen pel català. A banda del VxL, en el que hi participen molt socis de la nostra entitat, aquest any estem impulsant altres projectes com Vincles, VOC, CineXic o La Fera, que volen reforçar el català en el nostre dia a dia”, recorda Gibert.

Jordi Gibert, membre Òmnium Pla de Montserrat

El CNL Ca n’Ametller, per la seva banda, compta amb una cinquantena d’entitats, associacions i ens públics que col·laboren amb el VxL de diverses maneres: difonent el programa, sent punt d’inscripció o punt de trobada del VxL, aportant persones voluntàries i aprenentes d’entre els seus associats o el seu personal, constituint parelles lingüístiques, oferint les seves activitats als participants o col·laborant puntualment en l’organització d’activitats conjuntament amb el CNL.