El jutjat investiga el presumpte autor de l’incendi de Martorell i Castellví de Rosanes

4866

El jutjat investiga el presumpte autor de l’incendi a Martorell i Castellví de Rosanes, després que aquest matí els Agents Rurals l’han identificat. Es tracta d’un veí de la urbanització de Valldaina (Castellví) que l’hauria provocat per una negligència mentre feia treballs de soldadura a menys de 500 metres de la massa forestal.

El cap de l’Àrea Regional de Barcelona del Cos d’Agents Rurals, Jaume Bosch, ha explicat que “s’ha determinat l’àrea d’inici en un habitatge al límit de la urbanització de Valldaina. Hi hem trobat elements que indiquen que l’incendi s’ha originat per causes humanes. Un ciutadà estava fent servir una radial i un aparell de soldadura, i les guspires van iniciar l’incendi forestal. Aquesta tasca, amb les condicions de risc alt en què estem, no es poden fer sense autorització administrativa. En principi, no ens consta que la tingués i estaríem davant una negligència greu”.

Jaume Bosch, cap Àrea Regional Barcelona Agents Rurals

El foc es va originar ahir a la tarda i ha cremat ja unes 200 hectàrees de terreny forestal a Martorell i Castellví de Rosanes. Els Bombers han estabilitzat el 90% del perímetre de l’incendi i, segons l’inspector de Bombers de la Generalitat i cap d’intervenció de l’incendi, Ricard Expósito, “amb molta probabilitat podrem donar-lo per estabilitzat a última hora del dia. Ara bé, si les condicions es compliquen i es reprodueix un incendi amb les característiques d’ahir, l’escenari seria un altre i el donaríem per estabilitzat en la jornada de demà”.

En aquests moments, estan treballant en un punt des de l’antiga N-II fins a l’AP-7 a l’alçada del peatge de Martorell, i també a l’oest de l’incendi, a prop de la urbanització del Taió. Hi ha una setantena de veïns desallotjats de Castellví de Rosanes.