Bombers estabilitza el 80% del foc i esperen arribar al 100% en les properes hores

2695

Un total d’11 mitjans aeris de Bombers de la Generalitat amb dos helicòpters de comandament, tres bombarders, quatre avions de vigilància i atac, i dos hidroavions estan treballant durant tot el matí en l’incendi que ha cremat unes 225 hectàrees, la majoria de terreny forestal, entre els municipis de Martorell i Castellví de Rosanes. Els mitjans aeris s’han afegit, a primera hora del matí, a la setantena de dotacions terrestres  que han estat treballat tota la nit. Els mitjans d’extinció tenen estabilitzat el 80% del foc i esperen arribar al 100% en les properes hores.

L’inspector de Bombers de la Generalitat i cap d’intervenció de l’incendi, Ricard Expósito, ha indicat que continuen actives les mesures de protecció sobre la població, bàsicament mesures de confinament que es mantindran fins aquest migdia.

Des d’ahir a la tarda, el Grup d’Actuacions Forestals (GRAF) i els Equips de Prevenció Activa Forestal (EPAF) han treballat amb eines mecàniques, manuals i amb foc tècnic en diferents punts, per tal d’ancorar-ne el perímetre, com ara a les zones més pròximes de l’AP7 i en un barranc pròxim a la urbanització Taió. L’inspector de Bombers explica que les principals dificultats amb les que s’estan trobant és, per una banda, la discontinuïtat del perímetre i, per l’altra, l’entrada del vent de marinada a partir del migdia i fins a mitja tarda que poden reactivar el foc.

Ricard Expósito, inspector Bombers de la Generalitat

Segons el Cos d’Agents Rurals s’haurien cremat, fins ara, unes 225 hectàrees, la majoria forestals. Entre les afectacions, destacar que es manté l’ordre de confinament a les urbanitzacions d’El Taió, Can Sunyer i Valldaina de Castellví de Rosanes. No consten afectacions greus en cases ni tampoc persones ferides, segons Bombers. A Martorell, una vintena de persones grans de la residència Vistalegre del barri de Rosanes han passat la nit al Complex d’Habitatges de l’Arc de Sant Martí per prevenció i perquè poguessin passar la nit tranquils, explicava l’alcalde Xavier Fonollosa.

Pel que fa a carreteres afectades, l’accés a El Congost està tallat a la circulació en tot el tram de les naus industrials de la zona i la carretera local d’accés a El Taió també està fóra de servei per facilitar la circulació dels vehicles de bombers. La Piscina d’Estiu ha obert amb normalitat avui, a les 10.00h, després que ahir a la tarda va haver de ser desallotjada per precaució i per facilitar les tasques dels mitjans aeris. L’alcalde fa un agraïment immens a tots els cossos d’emergències: Bombers, voluntaris d’ADF i Protecció Civil, Mossos i la Policia Local de Martorell i les policies de pobles del nostre entorn que també estan ajudant en les tasques d’extinció.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Tot i que encara s’investiguen les causes del foc, la principal hipòtesi amb la que treballen els Agents Rurals és una negligència d’origen humà, ja que han recollit diferents evidències al punt d’inici. Han obert diligències al Jutjat de guàrdia de Martorell.