Incendi serra de l'Ataix

Els Bombers de la Generalitat han treballat durant tota la nit amb 67 dotacions terrestres en l’incendi de Martorell i Castellví de Rosanes, que continua actiu i ha cremat unes 200 hectàrees. Ara mateix, tenen estabilitzat aproximadament un 75% de l’incendi i estan intensificant les tasques abans no comenci a bufar la marinada als volts del migdia.

La intensitat de les flames ha baixat considerablement coincidint amb l’increment progressiu de la humitat relativa durant la matinada, que ha fregat el 60%. Tot i això, i especialment al flanc dret de l’incendi, hi ha hagut algunes represes degut al vent que ha començat a bufar a la zona.

El Grup d’Actuacions Forestals (GRAF) i els Equips de Prevenció Activa Forestal (EPAF) han treballat amb eines mecàniques, manuals i amb foc tècnic en diferents punts de l’incendi, per tal d’ancorar-ne el perímetre, com ara a les zones més pròximes de l’AP7 i en un barranc pròxim a la urbanització Taió. A primera hora del matí s’han reincorporat a l’incendi els mitjans aeris per donar suport a les tasques d’extinció.