Oriol Malet s’estrena amb la revista infantil ‘El Tatano’ i n’il·lustra el seu darrer conte

173

L’il·lustrador martorellenc Oriol Malet ha elaborat els dibuixos d’un conte de la revista El Tatano, (Edicions Cavall Fort), dirigida a per a nens i nenes a partir de 4 anys. Ho ha fet posant imatge al text del conte de Marta Colomé ‘Un camp de paraules’, que tracta de manera divertida i desenfadada dels insults i dels mals noms en català.

L’aportació del martorellenc es troba a les quatre pàgines centrals del número 184 de la revista, corresponent al mes d’abril de 2021. En concret, dins la secció El conte. Un apartat de la revista que, a més, es pot descarregar a través d’un codi QR i que també es troba explicat en àudio.

Malet considera que Un camp de paraules és “una història molt divertida i gamberra amb un final feliç i de concòrdia, amb imatges poètiques, però que no deixa de ser un decàleg d’insults en català”. El va motivar la idea que “en general, som una societat molt limitada a l’hora de conèixer i emprar insults o males paraules en el nostre idioma, i saltem al castellà o als anglicismes”.

Oriol Malet, il·lustrador

El creador s’ha sentit molt content de participar en la revista. “És una de les publicacions que reuneix la major quantitat d’il·lustradors i il·lustradores bons d’aquest país, que té una qualitat molt alta i que fa una feina excel·lent per introduir les criatures en la lectura”. Es confessa lector assidu de la revista, a l’igual que les seves filles, i avança amb el convenciment de lector habitual que “no hi ha il·lustrador que no repeteixi col·laboració alguna vegada. Esperem tornar-hi a ser”.

Oriol Malet, il·lustrador

Malet (Martorell, 1975) va començar la seva carrera com a il·lustrador professional l’any 2004, i des d’aleshores ha col·laborat per a nombroses editorials: Teide, Barcanova, La Galera, Randomhouse, Cruïlla o Animallibres. Darrerament, ha treballat amb Comanegra, fent dibuixos del conte Un arbre de Nadal i una boda de Fiodor Dostoievsky -en els 200 anys del seu naixement-, o a El polsim màgic, del llibre del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. En mitjans escrits ha col·laborat amb Jot Down, TimeOut i La Vanguardia.