Pepe Arqué es proclama campió de la Copa d’Espanya de Rallycross

838

El pilot martorellenc Pepe Arqué es va proclamar, aquest cap de setmana, campió de la Copa d’Espanya de Rallycross en la modalitat CERX2. Ho va fer a la localitat burgalesa de Miranda de Ebro, on es van celebrar les dues últimes proves de la temporada. Arqué arribava a la cita com a líder provisional i va fer bons els pronòstics, aconseguint el seu segon títol nacional, després que el 2017 guanyés la Copa d’Espanya d’Autocross Junior.

Arqué i els seus oponents al títol tornaven al circuit Antonio Vadillo de la localitat castellana, on ja havíen protagonitzat la prova inaugural, i on el de Martorell ja s’havia imposat en la primera cursa de l’any. Mantenir el liderat va ser un repte, ja que les fortes pluges que van caure a la zona feien que el circuit presentés unes condicions difícils.

Tot i així, Arqué destacava que “vam guanyar totes les classificatòries que es van disputar, així com la semifinal i final de dissabte, i les classificatòries, semifinals i final de diumenge. Per tant, va anar molt bé”.

Pepe Arqué, pilot martorellenc

Arqué arribava a la cita de Miranda de Ebro com a líder de la classificació amb 32 punts, per davant de Marc Batlle (27) i Eros Ceballos (19). Preguntat sobre si notava molta pressió, responia que “la vam saber gestionar bé. Sabíem que teníem bon cotxe i que les opcions hi eren. Vam confiar en la mecànica, en l’equip i en nosaltres mateixos”.

Un cop ja proclamat campió, Arqué parlava d’un any de sensacions positives: “Hem sigut subcampions d’Espanya de Carcross en la modalitat Autocross, i per altra banda m’he graduat com a enginyer mecànic. Ha sigut un dels meus millors anys, i vull continuar la ratxa”. Reconeixia que partia amb l’objectiu de “ser campió d’Espanya d’Autocross i de Rallycross, i al final he estat subcampió en el primer i campió en el segon. Tot i que no s’han pogut aconseguir els dos títols, ha sigut una temporada molt bona”.

Pepe Arqué, pilot martorellenc

Per contra, els anys anteriors van ser més complicats per al pilot martorellenc, com explicava: “l’any passat vaig patir una lesió, el 2021 vaig passar el Covid-19 i em vaig perdre algunes curses i l’any anterior se’n van cancel·lar moltes a causa de l’inici de la pandèmia”.

Acabada la Copa, ara ve l’època dels despatxos: “Cal seure amb les marques i els esponsors per valorar quins poden ser els campionats a disputar l’any que ve”. Preveu que cap al febrer podria tornar a estar muntat en un cotxe, perquè “al març comencen els campionats estatals i al maig els d’àmbit europeu”.

Pepe Arqué, pilot martorellenc

Aquesta és la primera vegada que el pilot martorellenc guanya la Copa d’Espanya de Rallycross en la modalitat CERX2 en categoria adulta. L’any 2017 va ser primer al Campionat d’Espanya d’Autocross Junior -en l’anterior temporada, la del debut, havia estat subcampió-. Després havia fet segons i tercers llocs a la categoria superior, però mai havia aconseguit guanyar en la categoria absoluta.