Pere Miró estrena en digital i vinil ‘PM vs PM Vol. 2’ amb versions instrumentals d’arrel jamaicana

415
Presentació disc 'PM vs PM Volum 2'

El proper 15 d’abril surt a la venda el segon volum del disc PM vs PM Vol. 2, on podem escoltar el martorellenc Pere Miró al saxo baríton, el gironí Pablo Martín al trombó i el barceloní Roger Bongoroll com a encarregat de la composició, el teclat i la producció de l’EP. Es tracta d’un àlbum de música jamaicana, en què es versionen alguns clàssics del reggae i l’ska com són Alpha Blondy, Mikey Dread o Max Romeo, amb una interpretació instrumentalitzada.

L’any 2021 es va publicar la primera part d’aquest PM vs PM Vol. 1, en què, inspirats en els ska clash jamaicans, el pes pesat de Martorell i el púgil de Girona lluitaven a mort durant quatre rondes. Els seus ganxos eren les melodies i els seus jabs les improvisacions. Quatre anys després, han reprès el projecte, però ara des d’una visió més amistosa, i materialitzada amb un vinil que inclou ambdós volums.

Com ha estat el procés de creació d’aquesta segona part del PM vs PM?

Com que a la primera part ens ho vam passar molt ben fent-lo, va ser tot tan natural i orgànic que vam pensar a fer-ne una segona edició. En primera instància, la idea del Roger va ser simular una mena de combat musical entre Pablo Martín i jo, i així es va constituir el primer volum. En aquesta segona part, però, ja no és un combat perquè representa que ens hem fet amics després de la primera batalla. El PM vs PM vol. 2 consta de versions de clàssics del reggae i de l’ska, que són cantades, però nosaltres les hem instrumentalitzat, com són Jérusalem de Alpha Blondy, Chase the Devil del Max Romeo, Hello Carol de The Gladiators, i Roots and Culture de Mikey Dread.

En aquestes dues gravacions, toques el saxo i Pablo Martín el trombó. Quina ha estat la funció de Roger Bongoroll?

En aquest projecte, Bongoroll ha estat el productor, és a dir, qui s’ha encarregat de cedir-nos el seu estudi de gravació, d’enregistrar-nos i de fer els arranjaments i composicions. A banda, el seu instrument és la bateria, i en aquests discs ha gravat els teclats. PM vs PM vol. 2 ha comptat també amb les aportacions de Cristian Miliu al baix, i Mato Anderson a la guitarra.

Heu tornat a gravar, com vau fer en la gravació del volum 1, a l’estudi del Roger Bongoroll al Two Stones Records, a Barcelona. Per què repetiu?

Bàsicament perquè és l’estudi del Roger, que és part implicada del projecte. Ell és intèrpret de música jamaicana i es dedica a fer moltes produccions d’aquest estil, per tant, té el material indicat i la logística ha estat perfecta.

L’any 2021 va sortir a la venda el primer volum d’aquest PM vs PM. Com ha funcionat?

Dintre del que és l’escena de la música jamaicana, tothom ha fet molt bona crítica. Ara estem intentant, donant-li impuls amb aquesta versió en vinil, fer un format en sound sistem, que consisteix en el fet que, en els directes, el Roger llançarà les bases dels temes i el Pablo i jo tocarem al damunt, però sense la banda sencera. El cas és que hi ha moltes festes d’aquest estil de música que tenen poc pressupost, i que es fusionen amb formats més reduïts, llavors la idea és tocar a trio a dalt dels escenaris, on es posarà la base i nosaltres improvisarem i tocarem al damunt la melodia.

Heu triat el format vinil. Per què?

En aquesta Era electrònica està clar que el dia que apaguin l’internet ens quedarem sense res, però aquesta no ha estat la motivació. El vinil té un hàndicap que és el cost: val més diners el fet d’editar en aquest format que en CD. Així i tot, la veritat és que hi ha molta més gent que escolta música en vinil i que els compra, sobretot dins del que és la música que fem, que és instrumental i d’arrel jamaicana, on hi ha molta gent que n’és col·leccionista. En altres projectes, com són Scaramanga o TRO, sí que hem editat en CD, perquè potser tenen un altre tipus de públic, però aquí vam veure que ho havíem de fer així.

El vinil conté la portada del primer i del segon volum. Ens les podries descriure?

Són dibuixos del Jose Abeijón, que és un amic del Roger. En la portada del primer volum estem el Pablo i jo fent un pols al damunt d’un plat de vinil, i el Roger està vestit d’àrbitre, i representa que és una mena de combat entre tots dos. En el segon volum ja ens hem fet amics, i estem els tres agafats, amb el Roger sempre al mig mediant, amb els nostres instruments i a dins de l’estudi.

Per tota la gent que vulgui comprar el disc en vinil, on el pot trobar?

Per a tota la gent de Martorell i rodalia, a partir de la setmana que ve el deixaré a Discos Local 3, que és la botiga de discs que tenim aquí al nostre municipi. Amb la Raquel, també estem pensant de fer alguna presentació, però això ja ho anunciaré a les xarxes. Per descomptat, podeu contactar en qualsevol de nosaltres tres, i també mirarem de portar-lo a algunes botigues de Barcelona, com és Daily Records. Això sí, nosaltres som més de comerç local i de proximitat, no hi ha distribució internacional.