Persones en situació d’atur es formen en ofimàtica per facilitar la recerca de feina

126

Vuit persones en situació d’atur, inscrites al Servei Local d’Ocupació de Martorell, han participat en el curs de formació ‘Tractament eficient de textos amb Microsoft Word (amb tots els teus dispositius: ordinador, mòbil o tauleta)’. El curs s’inclou dins el programa Martorell Adapta’t i ha tingut lloc els dies 10, 11, 12, 18 i 19 de maig en modalitat online, impulsat pel Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell.

La consultora i formadora Gemma Benet ha estat l’encarregada d’impartir la sessió a través de la plataforma Moodle Campus Virtual Gamma Formació. Benet ha facilitat als alumnes els coneixements per generar i gestionar documents de text que els permetin facilitar i agilitzar el seu procés de recerca de feina.

La formació s’ha estructurat en cinc sessions de cinc hores de durada (25 hores en total). Cada sessió ha tingut una part inicial on la formadora ha dut a terme una videoconferència diària a través de la plataforma Jistsi, on s’han definit els objectius de cada sessió i s’han exposat de forma demostrativa continguts teòrics i procediments bàsics, i on els alumnes han pogut resoldre els seus dubtes.

L’altra part de la formació s’ha fet a través de la plataforma Moodle, un campus virtual propi de la consultora on els participants han posat en pràctica, cadascun al seu ritme i horari més adient, els coneixements assolits amb la resolució de diverses activitats. Els participants han tingut a la seva disposició material de suport, vídeos, activitats i solucionaris. També han disposat d’un espai de comunicació per resoldre dubtes i formular consultes.

Els alumnes, gràcies a aquesta formació, han pogut conèixer les eines del processador de textos Microsoft Word per generar documents de text (especialment el currículum vitae i carta de presentació), agilitzar la seva edició i gestió (rendibilitzant temps i esforços) i donar format i incorporar imatges que els confereixin un aspecte final professional millorant així les seves competències per facilitar la recerca de feina. Complementàriament, familiaritzar-se amb les versions gratuïtes al núvol que permeten desar, editar documents de Word i accedir-hi des de qualsevol dispositiu electrònic.

Oferta Formativa Transversal ‘Martorell Adapta’t 2021’

En aquesta edició del programa ‘Martorell Adapta’t’, amb el suport de la Diputació de Barcelona, s’han programat diferents cursos en modalitat online. Aquestes formacions transversals s’ofereixen des del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner i van destinades a persones en situació d’atur i inscrites al Servei Local d’Ocupació de Martorell. L’objectiu és facilitar l’aprenentatge a les persones interessades per millorar les seves condicions d’accés a l’àmbit laboral. Les accions formatives transversals programades per aquest 2021 són:

El Mètode 888 (8 esglaons, 8 actituds, 8 competències imprescindibles per trobar feina)‘: 24, 25 i 26 de maig, de 09.30 a 13.30h.

No hi ha segones oportunitats per a les primeres impressions: L’entrevista de feina‘: 14, 15 i 16 de juny, de 09.30 a 13.30h (teleformació).

Fem comptes, Excel bàsic‘: 20, 21, 22, 23 i 24 de setembre, de 09.30 a 13.30h (teleformació).

Prepara’t per al certificat Actic (Nivell 1)‘: 4, 5, 6, 7 i 8 d’octubre de 2021, de 09.30 a 14.30h (teleformació).

Prepara’t per al certificat Actic (Nivell 2)‘: 15, 16, 17, 18 i 19 de novembre (teleformació).

Més informació del programa i inscripcions