Promoció Econòmica i PIMEC impulsen el programa ‘Relleu PIME 2017’

1447
Jornada formació Molí Empresa
Jornada formació Molí Empresa

La micro, petita i mitjana empresa de Catalunya (PIMEC) i el Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell posen en marxa el programa ‘Relleu Pime 2017’ per donar suport a les empreses familiars i assegurar la continuïtat del seu negoci. El programa havia de presentar-se aquest dijous 25 de maig al Molí Empresa, però l’acte ha quedat ajornat a l’espera de confirmar nova data.

El relleu al capdavant de petites i mitjanes empreses familiars és un procés que pot ser traumàtic i que, en ocasions, pot suposar la desaparició d’una firma amb anys d’activitat. Per tal d’evitar-ho, l’Ajuntament de Martorell i la patronal PIMEC Baix Llobregat col·laboren per posar en marxa el programa ‘Relleu PIME 2017’ de relleu generacional adreçat a assegurar la continuïtat de l’empresa familiar, com explica el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell, Lluís Amat.

Lluís Amat, regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Martorell

Amat destaca com a important que l’actual president de PIMEC Joves del Baix Llobregat-L’Hospitalet sigui el martorellenc Miquel Costa per a establir lligams de col·laboració amb Pimec. Costa desgranava la “importància d’aquestes jornades, perquè és molt important fer una bona transició entre la generació sortint i l’entrant, un relleu que, si es fa bé, pot arribar a durar uns 10 anys”.

Miquel Costa, president de Pimec Joves del Baix Llobregat-L'Hospitalet

Fa un any i dos mesos que Costa ostenta aquest càrrec. Portar a Martorell i al conjunt de ciutats del Baix Llobregat i l’Hospitalet jornades i accions per dinamitzar i fomentar la incorporació de joves al món de la petita i mitjana empresa és la seva funció primordial.

Miquel Costa, president de Pimec Joves del Baix Llobregat-L'Hospitalet

Dos terços de les empreses catalanes són de tipus familiar

Quatre de cada cinc Pimes de Catalunya són empreses familiars, que també suposen un 66% del total d’empreses del país. Proporcionen un 57% de l’ocupació i una facturació del 55% del total. Les relacions familiars i la manca de planificació en el relleu PIME són problemes que les afecten. Per aquest motiu, el programa és una gran oportunitat per evitar els obstacles que interfereixen en el seu creixement, així com el desenvolupament del teixit empresarial de Catalunya.