Pol Sallent aconsegueix dues medalles i la primera plaça per equips a l’estatal d’hivern

824

El martorellenc Pol Sallent s’ha endut dues medalles en el Campionat d’Espanya absolut per comunitats autònomes de natació adaptada que va tenir lloc la setmana passada a Castelló. Sallent va estar acompanyat per la seva entrenadora, Laia Tena, que també ha estat integrant de l’equip tècnic del combinat català, i ha tornat a casa amb la medalla d’or als relleus de 4×100 estils i amb la de plata als 4×100 lliures.

Sallent ha compartit delegació amb una trentena d’esportistes que van desplaçar-se a Castelló per prendre part en l’última competició d’hivern i va aconseguir recuperar la primera plaça en la classificació per equips, quatre anys més tard d’ençà l’últim cop. Amb 672 punts, Catalunya n’ha estat la guanyadora, passant per davant de València, amb 588 punts, i Andalusia, amb 328.

A banda de les proves grupals, Sallent ha estat present en les de 50 i 100 metres lliures, les de 50 i 100 metres esquena i als 50 metres papallona. D’aquesta manera, ha consolidat l’estil en què més acostuma a nedar, l’esquena, i també s’ha posat a prova en la papallona. Per a la seva entrenadora, Laia Tena, han escollit aquest estil també per “valorar la progressió i el rendiment” que pugui donar-hi.

Laia Tena, entrenadora CN Martorell

Sallent va presentar-se a l’estatal després d’un Campionat de Catalunya que va tenir lloc a Terrassa i que va obrir la porta, més tard, al Campionat d’Espanya AXA de joves promeses de la natació adaptada. Tena exposa que aquesta ha estat una cita ideal perque el martorellenc intentés rebaixar els seus temps, i ho ha aconseguit, i rebla que passa pel moment més estable del curs.

En les proves grupals, Sallent va compartir equip amb Ariel Schrenck, Óscar Salguero i Toni Ponce als 4×100 metres lliures, on va aconseguir la plata (per davant del País Basc i només superada per València), i amb els mateixos companys als 4×100 estils, amb la medalla d’or. València i Madrid van completar el podi en aquesta prova. El nedador martorellenc resta a l’espera de les dates dels campionats de Catalunya i d’Espanya i al possible inici de la lliga regular, al mes d’abril.