‘Terra de telers’, la vida en una colònia industrial a la llera del Llobregat

303

Terra de telers, inclosa al catàleg del Cicle Gaudí de cinema català, es projecta aquest divendres, a les 19.00h, a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural. L’associació Cinema del Diable organitza aquest passi, emmarcat en la Setmana del Refugi Antiaeri de Museus de Martorell.

El film està dirigit per Joan Frank Charansonnet i mostra un camí poètic de la vida de dues germanes i de tots els habitants d’una colònia industrial a la llera del Llobregat (ubicada a la Catalunya Central).

La Julieta, una nena de sis anys, arriba amb la seva família al lloc on es desenvoluparà la seva nova vida. És l’any 1923 i com tantes altres famílies han hagut de fugir de la misèria del camp per establir-se a Colònia, però començar de nou en un nucli tancat no serà fàcil.

Els records d’una infància feliç, marcats per la industrialització, l’ànima viva d’una nena que es converteix en dona i la duresa de la guerra civil a la caiguda de la dictadura, acompanyaran l’espectador durant més de seixanta anys mostrant-li tots els camins que el destí li ofereix. Finalment els ulls de la Julieta, madurs i savis, es tancaran en l’únic lloc que ha conegut: la seva estimada Colònia, explica Javier Vega, president de Cinema del Diable.

Javier Vega, president de Cinema del Diable

El preu de l’entrada és de 4,5 euros (general); 3 euros socis del Cineclub, majors de 65 anys i posseïdors del Carnet Jove; entrades 2X1 amb el Club La Vanguardia. Venda d’entrades a entrades.martorell.cat.