Policia Local i Protecció Civil de Martorell participen a les Jornades de formació de les unitats canines de policies

393

Agents de la Policia Local de Martorell i membres de Protecció Civil de Martorell participen, del 29 de gener al 2 de febrer, a les Jornades de formació de les unitats canines de policies a Sant Andreu de la Barca. Hi pren part un centenar d’agents de tot l’Estat, Guàrdia Civil, Policia Local, Mossos d’Esquadra i la Policia Federal de Bèlgica.

La formació s’ha centrat en la detecció d’estupefaents, intervenció a la via pública i, per primer cop, primers auxilis en gossos. Fins dimecres, els agents i la setantena de gossos participants faran la formació als carrers de la veïna població de Sant Andreu de la Barca i al centre comercial Atrium.

Dijous i divendres es faran diverses ponències sobre terrorisme islàmic, sobre Tècnics Especialistes en Desactivació d’Artefactes Explosius (TEDAX) i Nuclear Radiològic Bacteriològic Químic (NRBQ), sobre la Divisió Policial Canina Belga (K9) o sobre la investigació del crim organitzat.

Sotsinspector en cap de la Policia Local de Martorell, Alfonso Sánchez, ha detallat que “hi participen quatre agents de la Policia Local de Martorell, dos de la Unitat de Seguretat Ciutadana i dos de la Unitat Canina, així com un membre de Protecció Civil de Martorell. Rebran formació pràctica i teòrica d’ensinistrament de gossos policials, de primers auxilis i de defensa personal”.

Alfonso Sánchez, sotsinspector en cap Policia Local Martorell

Alfonso Sánchez ha destacat “la importància de la formació continua dels agents i d’aquest tipus de cursos, que serveixen per posar en comú les tècniques dels diferents cossos policials. D’aquesta manera donem un millor servei a la ciutadania”.

Les jornades estan organitzades per l’Asociación de Guías Caninos de las Policías Locales de España, l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca i el Sindicato Unificado de Policia.