Pont del Diable commemora aquest dissabte la Festa del Tiscar a la capella de Sant Joan

850

L’Associació de Veïns del barri Pont del Diable celebra aquest proper dissabte 7 de novembre la tradicional Festa del Tiscar amb Santa Missa (20.15h) i actuació de la Coral Harmonia a la capella de Sant Joan. En acabar es degustarà la coca del Tiscar entre tots els assistents.

La celebració de la Festa del Tiscar data de mitjan segle XVIII en honor de la Verge del Tiscar, patrona de Quesada (Jaen), venerada a la Capella de Sant Joan de Martorell des de l’any 1751, fruit de la curació d’un soldat malalt durant la guerra del francès que n’era devot.

Àngel Anton, president de l’Associació de Veïns del Pont del Diable, diu que “durant la Guerra Civil es va destruir la imatge de la Verge i la festa va deixar de commemorar-se. El 1993 vam recuperar-la, tot venerant la Verge a través d’una fotografia”.

Així, el segon cap de setmana de novembre, la capella de Sant Joan acull una vetllada musical i es reparteix la tradicional coca del Tiscar, “elaborada amb codony a partir d’una recepta del segle XVIII, trobada als arxius municipals per l’historiador local, Ferran Balanza, i recuperada pel pastisser martorellenc, Ramon Artigas”, explica Àngel Anton.

L’any 2009, una representació de la confraria de la Vírgen del Tíscar de Quesada va visitar Martorell i va obsequiar l’Associació de Veïns del Pont del Diable amb una rèplica de fusta de la Verge del Tiscar.